Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(4) 1 [2] 3 4  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> same niecenzuralne słowa, mi się cisna na usta
Malgosia P.
Quote Post

Unregistered

Co za świństwo. Ludzie sa okropni. Co przyjdzie złodziejowi z tej kołderki? Ano, da swojemu dziecku, albo sprzeda za parę złotych na bazarku.
Już on chyba dobrze wiedział po co to bierze.

Co do odszkodowań, to wyższego możnaby się spodziewać tylko wtedty, gdyby to poszło jako paczka z podaną wartością. Wtedy należy przy wysyłce podać wartość, i za to się płaci, że przyjmą taką wartościową paczkę (nie wiem ile się płaci). Za to odszkodowania można się domagać stosownie do podanej wartości. Nie jestem pewna, czy tyle ile się podało, czy tylko część, ale zawsze więce3j niż gdy wartość nie była podana.

Tak przynajmniej kiedyś było, może teraz jest inaczej?
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Koszt paczki z podaną wartością rośnie wraz z tą zadeklarowaną wartością.
Można to sobie obliczyć NA STRONIE poczty polskiej
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

w sumie oplata za podana wartosc nie jest tak wielka - za 150 zl np dodatkowe 3 zlote , za 200 zl - 4 zl, a 250 - 5 zlotych , 300zl - 6 zl - Wychodzi 1 zl za 50 zlotych
PMEmail Poster
lilka
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Strasznie mi przykro. Dranstwo:(
I bardzo sie ciesze, ze jestem w towarzystwie, ktore mimo takiego dranstwa, bierze sie od razu do roboty.
abbra.gif
PMEmail Poster
Dani
Quote Post

nie do opanowania

wsciekly.gif walek.gif wsciekly.gif -i myslicie dlaczego ja tak sie boje cokolwiek wysylac? jak sle wieksza paczke z kartkami to dostaje sraczki czy dojdzie

Uroczyscie rzucam klatwe na zlodzieja. Zeby mu zeby wszystkie wypadly a do jedzenia mial tylko orzechy w skorupkach, a z drugiej strony zeby mu sie hemoroidy zrobily, o!

dolanczam sie do tej klatwy i jeszcze zeby sral drutem kolczastym-ten co ukradl wsciekly.gif a0942.gif
PMEmail Poster
monia123
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

zaraz ruszają zapisy!

PM
monia123
Quote Post

nie do opanowania

czy tego nie można gdzieś zgłosić? gdzieś mam na myśli policję? przeciez paczka nie ginie tak ot...na poczcie odbiera ją, jesli dobrze rozumiem -listonosz, i ma ją dostarczyć pod wskazany adres. Zatem to on własnie wie, gdzie paczkę wcięło i jesli sam jej nie gwizdnął to komuś to umożliwił. Czy policja nie może sprawdzic kto był w danych dniach na zmianie i próbować odszukac paczkę? przeciez paczka sobie nie zniknęła, ktoś ją zapierdolił że tak dosadnie powiem. I się nie bał, a skoro się nie bał to MÓGŁ widać bez konsekwencji ją zakosić. No to jak? kogo ta poczta zatrudnia? ktoś za to jest odpowiedzialny, i powinien osobiście odpowiadac.
PM
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

QUOTE (Dani @ Sep 5 2006, 20:31)
wsciekly.gif walek.gif wsciekly.gif -i myslicie dlaczego ja tak sie boje cokolwiek wysylac? jak sle wieksza paczke z kartkami to dostaje sraczki czy dojdzie

ja dostaje za każdym razem jak cokolwiek wysyłam rencia.gif albo ktokolwiek do mnie wysyła rencia.gif
PMEmail Poster
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

czy tego nie można gdzieś zgłosić? gdzieś mam na myśli policję
Jestem za
To jest zwyczajna kradzież a poczta to nazywa zaginięciem hands81.gif
PMEmail PosterICQ
Niedzielka
Quote Post

Unregistered

Jak czytam o takich rzeczach w gazetach, to mnie normalnie mrozi, a jak takie draństwo dotyczy kołderek, to ja już chora jestem sad.gif sad.gif sad.gif

Ena i wszystkie wyszywające dziewczyny abbra.gif abbra.gif abbra.gif !!!
Jesteście STRASZNIE DZIELNE, ze sie nie poddajecie wub.gif
monia123
Quote Post

nie do opanowania

moim zdaniem nalezy zglosic to na policje, neich sie pcozta tlumaczy, kontrole jakas dostana nie wiem...nie zostawilabym tak tego cholera sad.gif
PM
mcm2
Quote Post

Unregistered

monia masz racje zgłosić na policje lub zgłosić pisenmą skargę do działu kontroli czy coś wtym stylu
jeśli paczki są przekazywane z poczty na pocztę czy też pobiera ją listonosz musi potwierdzić odbiór z poczty celem dostarczenia adresatowi więc po szmurku do kłębka czyli do złodzieja a0942.gif a0942.gif
ena
Quote Post

nie do opanowania

widze dziewczyny ze dużo w Was optymizmu.Ja niestety częsciej spotykałam się z:
przyjecie zgłoszenia na policji, a po dwóch trzech miesiącach pisemko o umorzeniu sledztwa z powodu nie wykrycia sprawcy, badz znikomej szkodliwości czynu ohmy.gif

Może to nie słuszna postawa , tak machac ręka z rezygnacją , ale zamiast marnowac czas na zgłaszanie policji badz innej instytucji wolę szyć lub haftowac.

a tak na marginesie poczta zawsze może powiedzięc ze nieznani sprawcy okradli samochód podczas krótkiego postoju.Tyle było już reportazy na ten temat- i co? poczt adalej udaje ze problemu nie ma
PMEmail PosterAOL
Terenia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

Mimo to uważam,że należy zgłosić kradzież - nie możemy machac ręką i mówić szkoda czasu i nerwów, bo poczta również lekceważy takie przypadki zamiast ostro tępić.
Jeżeli zainteresuje się policja, to wówczas i komórki wewnętrzne wezmą się do solidniejszej pracy.
PMEmail Poster
Lenka
Quote Post

nie do opanowania

Nie bylo mnie dwa dni, przy kompie, ale MKatarynka przekazala mi info o kradziezy/zaginieciu kolderki. To bardzo, bardzo przykre. sad.gif
Mozemy naturalnie zglosic kradziez, ale niestety ena ma racje - za kilka miesiecy otrzymamy informacje o niewykryciu sprawcy.
Mozemy sprobowac zainteresowac tym media - moze to cos da na jakis czas.

Niestety, nawet wysylka kurierem nie daje gwarancji, ze przesylka nie zostane skradziona - mialam taki przypadek. sonic.gif Odszkodowanie, przy standardowej przesylce jest niewspolmiernie niskie do wartosci przedmiotu, a ubezpieczenie przesylki sporo kosztuje.

Najwazniejsze, ze nie dalysmy sie zdolowac i prace nas nowa kolderka ruszyly pelna para. abbra.gif
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (4) 1 [2] 3 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0444 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved