Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(4) 1 2 [3] 4  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> same niecenzuralne słowa, mi się cisna na usta
majola
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

Dziewczyny -przepracowałam na poczcie naprawdę kilka ładnych lat i jest mi chlernie wstyd za tego typa.(oby parchem porósł, albo zes.... się we własne łóżko)
MOj ślubny i brat do dziś pracują i wierzcie mi ,że ci normalni listonosze co roznoszą korespondencje nie mają z tym nic wspólnego.Jest to całkiem odrębna struktura , a teraz dodatkowo jeszcze ciągle dzielą , prywatyzują aby tylko jak najwięcej się nachapać i g.... ich obchodzą ludzie .Ale tego drania własnymi rekoma udusiłabym bo to już nie do zreformowania wsciekly.gif wsciekly.gif
PMEmail Poster
Helena
Quote Post

Unregistered

jakies dwa miesiące temu mialam podobna sytuację na poczcie spowodowaną moją głupotą i czeskim błędem. Pani sprawdzała w Warszawie na poczcie i jej nic nie powiedzieli, a ja poszłam do lokalnej centrali poczty [tej gdzie lądują wszystkie listy i paczki dla całego miasta] i od razu się wszystkiego dowiedziałam. Może trzeba sprawdzić nie tam gdzie paczka była nadana, tylko tam gdzie miała dojść?? Poprosić mamę Krzysia, żeby poszła i się osobiście zapytała o tą przesyłkę i przy okazji opowiedziała pani z okienka o zawartości i swoim dziecku. Z moich obserwacji wynika, że nic nie działa tak dobrze jak poczta pantoflowa. jedna pani drugiej pani i w końcu dotrze do złodzieja wiadomość, że wyrządził krzywdę bardzo choremu dziecku. Może chociaż poświęci jedną małą myśl na to jakim nędznym procederem się zajmuje. A panie na poczcie i ochrona też będą zwracać baczną uwagę na swoich kolegów z pracy.

Znam przypadek utraty pracy przez listonosza za niedoręczenie telegramu, ale to było jeszcze za "poprzedniego systemu". A o skardze do poczty głównej pomyślałyście?

ja swoich klątw nie dokładam, bo jak się te już nałożone spełnią to biedak i tak będzie się leczył ze skutków ładnych parę lat.
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (Helena @ Sep 7 2006, 5:36)
ja swoich klątw nie dokładam, bo jak się te już nałożone spełnią to biedak i tak będzie się leczył ze skutków ładnych parę lat.

a ja mu życzę, żeby sie nie wyleczył nigdy sonic.gif

przesyłki przeważnie giną na trasie - był kiedyś reportarz z ukrytą kamerą rolleyes.gif samochód wiozący przesyłki zatrzymuje się w lesie i wtedy przewalane są stosy paczek i jak któraś wygląda na wypasioną to po prostu wyparowuje sonic.gif

a ja muszę Wam o czymś jeszcze napisać bo normalnie mnie to ostatnio rozbawiło rolleyes.gif a tylko dlatego, że już nie mam siły się złościć rolleyes.gif

ostatnio dostawałam troche przesyłek i oczywiście wszystkie priorytetowe przychodziły albo po tygodniu albo po kilku dniach a nie na drugi dzień jak powinny, ale była jedna jedyna przesyłka która wysłana została rano i dotarła do mnie późnym popołudniem sonic.gif byłam zszokowana zarówno ja jak i ten kto mi to wysłał sonic.gif i zastanawialiśmy jak to w ogóle jest możliwe rolleyes.gif

no i za dwa dni wszystko się wyjaśniło hands81.gif dostałam pismo z poczty polskiej z ankietą do wypełnienia rolleyes.gif dotyczącą sprawności doręczenia tej właśnie paczki lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif

jak myślicie co im odpisałam sonic.gif bo na swoje nieszczęście było tam pół strony na własne uwagi icon_mrgreen.gif nabluzgałam rolleyes.gif nie precyzując niczego na temat właśnie tej paczki sonic.gif wiem, że to nic nie da taka ankieta ale przynajmniej nie zarchiwizują jej jako przykład perfekcyjnie dostarczonej paczki sonic.gif
PMEmail Poster
Dorfi
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Nam zawsze giną paczki z zabawkami, które Michałowi przesyła szwagierka z Niemiec. Wysłała na Boże Narodzenie - nie doszła. Wysłała w maju na urodziny - nie doszła. Mam nadzieję, że w tym roku na Święta nic nie wyśle, bo szkoda kasy.

Za to doszedł do mnie kiedyś fragment koperty z adresem. Oczywiście zawartości nie było, tylko ten urywek. Ale to chyba wrzucili mi do skrzynki dla żartu, no bo po co? Po to żebym wiedziała, że ktoś do mnie coś wysłał to chyba nie. A w środku miała być gazeta, bo ją prenumerowałam.

A tak odnośnie prenumerat. Mam zaprenumerowaną "Gazetę Podatkową" i regularnie giną mi na poczcie wydania z płytami CD.
PMEmail PosterAOL
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Uważam, że to są zwyczajne kradzieże i powinno sie o tym zgłaszać na policję! Poczta tłumaczy się, że zaginęło... to nie jest zaginięcie to dzieje się nagminnie.
Myślę, że sprawa naszej kołderki powinna zostać nagłosniona i to w sposób poważny... w końcu mamy fotkę tej zaginionej rzeczy wsciekly.gif

Tego nie można tak zostawić wsciekly.gif wsciekly.gif wsciekly.gif
PMEmail PosterICQ
MKatarynka
Quote Post

Unregistered

To dziwne macie przypadki. Ja dużo korzystam z usług poczty, kupuje na allegro, kupuję w sklepach internetowch, dostaje sporo przesyłek od osób indywidualnych. I naprawde jeszcze mi nic nie zginęło. Ostatnio listonosz rospakoła książki które mi przysłała Cebulka i wsadził je do skrzynki bez koperty, może sie nie mieściła w skrzynce a juz wiele razy robiłam raban na poczcie, że nie będę latać po przesyłki nie-polecone, do których mi listonosz zostawia awizo bo mu sie do skrzynki albo do torby nie mieści. Przesyłki maja wilekośc przepisowa i niech sobie poczta złoży większe skrzynki. No to tym razem mu się zmieściło... po rozpakowaniu lezeikwicze.gif
Mama Krzysia
Quote Post

Unregistered

Zwracam honor Poczcie Polskiej.
Właśnie wróciłam z policji i okazało się że w czasie kiedy kurier zanosił przesyłkę miał włamanie do samochodu rolleyes.gif więc tak naprawdę to nie ich wina.
Zdenerwowałam się tylko na ludzi, gdyż włamanie miało miejsce na bardzo ruchliwej ulicy w samo południe i nikt nie chciał byc świadkiem. A wydaje mi się że nie jest możliwe żeby w centrum miasta nie zauważyc że ktoś wybija szybę w samochodzie Poczty Polskiej i kradnie paczki ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Mieliśmy strasznego pecha bo następnym adresem był nasz. Na szczęscie wszystko się dobrze skończyło i Krzysiu jest zadowolony
Lenka
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Najważniejsze, że Krzysio jest szczęsliwy! wub.gif

Poczcie Polskiej zwracamy niniejszym honor. 0029.gif

Wszystkie złorzeczenia i klątwy do 10 pokolenia przenoszone są tym samym na beszczelnego złodzieja. sonic.gif
PMEmail Poster
idunia
Quote Post

Unregistered

Wszystkie złorzeczenia i klątwy do 10 pokolenia przenoszone są tym samym na beszczelnego złodzieja. 
lezeikwicze.gif
ena
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

QUOTE (Mama Krzysia @ Sep 27 2006, 10:39)
Zwracam honor Poczcie Polskiej.

ja tak nie do końca. sonic.gif

Policjanta, z którym ja rozmawiałam , dopytałam o szczególy. Gdyby poczta polska wywiązywała siez podjetych zobowiązań, czyli paczka wysłana priorytetem( z miasta wojewodzkiego do wojewódzkiego ) dociera do adresata na drugi dzień , to kolderka nie została by skradziona.Od sobotniego ranka Krzysiu by się nia już cieszył .
PMEmail PosterAOL
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Zadnego honoru poczcie nie zwracac! wsciekly.gif Protestuje stanowczo! walek.gif walek.gif walek.gif a0942.gif a0942.gif a0942.gif a0942.gif Bo na zawał tu padnę! wsciekly.gif wsciekly.gif wsciekly.gif
obrazony2.gif
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Jutro zamierzam złożyć kolejną reklamację na poczcie. Tfu, tfu! Nie lubię eufemizmów. Zamierzam zgłosić kradzież paczki. (Mojej prywatnej, drugiej zresztą w tym roku. wsciekly.gif ) I na policję też mam ochotę zajść. W związku z tym mam pytanko. Ena, czy Ty z tym policjantem to sobie tylko porozmawiałaś? Czy to za mała szkodliwość społeczna?
goska
Quote Post

nie do opanowania

Aniu abbra.gif , niestety nic nie doszło sonic.gif
PMEmail Poster
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

bosz.......... jak sobie pomysle ze taka tfu PP mogla zgubic taka np. ksiazke o pikowaniu, tfu...tfu.... to mi ciarki po plecach lataja.....

mi osobiscie poczta "zgubila" haftowana kartke z kasa w srodku.... sonic.gif , ktos dobrze wiedzial gdzie i czego szukac.......
PMEmail Poster
kasia.j
Quote Post

Unregistered

QUOTE (Mama Krzysia @ Sep 27 2006, 10:39)
Właśnie wróciłam z policji i okazało się że w czasie kiedy kurier zanosił przesyłkę miał włamanie do samochodu rolleyes.gif więc tak naprawdę to nie ich wina.
Zdenerwowałam się tylko na ludzi, gdyż włamanie miało miejsce na bardzo ruchliwej ulicy w samo południe i nikt nie chciał byc świadkiem. A wydaje mi się że nie jest możliwe żeby w centrum miasta nie zauważyc że ktoś wybija szybę w samochodzie Poczty Polskiej i kradnie paczki ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

hmmm jakos nie chce mi sie w to wierzyc! no wlasnie jak mozna nic nie widziec to bzdura!!!
sami okradli, wybili szyby i zwalili na innych-to jest moja wersja wsciekly.gif
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.2696 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved