Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(4) 1 [2] 3 4  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> kołderka zapasowa, falstart
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

QUOTE (Jolcia @ Mar 12 2007, 17:58)
...ale na litość boską
z kwadratami muszę się "przespać".
Ty nie śpij wsciekly.gif tylko... szyj rolleyes.gif

rolleyes.gif a co?? że niby nie wolno?? senzasperanza.gif ja tam wole przespać sie z moim chłopem ale cóż senzasperanza.gif nie_powiem.gif

Jolcia odrobine tolerancji wsciekly.gif

post-7-1087307038.gif
PMEmail Poster
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Jak mi czasem jaka nitka w hafcie wylezie, a jest za krótka, by ją wszyć, to biorę inną nitkę w podobnym kolorze i zaszywam tę krótka od spodu tą nową nitkąj.

Troszkę to skomplikowanie brzmi, ale to jest proste.
dorota62mt
Quote Post

Unregistered

Piesek na pewno jest do uratowania ale rybka ma tyle nitek na wierzchu, że nie wiem co mogę z nią zrobić. Kanwa jest dobra, często na takiej wyszywałam , tylko skąd ta oszczędność nici : może hafciarka bała się, że haft będzie za sztywny?
W sprawie nadmiernej perfekcji: może faktycznie przesadzam? Ale jeśli tak jest, to szycie patchworków pogorszyło tylko sprawę. Uważam, że nie ma sensu napracować się i wyprodukować bubla. To "całe szycie tych..jak im tam " i tak niektórzy uważają za kompletny bezsens. Ciąć na drobno porządny kawałek materiału a potem się męczyć i to zeszywać? Trzeba być stukniętym...
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (dorota62mt @ Mar 12 2007, 21:12)
Ciąć na drobno porządny kawałek materiału a potem się męczyć i to zeszywać? Trzeba być stukniętym...

Terenia Ci to powiedziała ohmy.gif nie słuchaj jej sonic.gif lezeikwicze.gif
PMEmail Poster
kk_karol
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Na poniedziałek mogę Ci wyszyć oba te kwadraciki.
Robić?
PMEmail PosterUsers Website
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

ohmy.gif

Powiem tak: Nie dajmy się zwariować karuzel.gif
Dorota... każda z nas szyjących miała takie czy inne problemy z szyciem kołderki. A to za mały kwadracik... to wyłażące nitki z hafcików... Nie wiem (bo na fotce nie widać tego) na ile skopany jest ten kwadracik, którego nie chcesz użyć do wszycia. Rozumiem Ciebie, że szyjąc kołderkę chcesz ją zrobić najpiękniejszą (chwała Ci za to) i oczywiście uszyć najlepiej jak umiesz. A to że umiesz pięknie i precyzyjnie szyć - wiemy - bo pokazałaś nam swoje prace. Teraz Twoje zadanie poradzić sobie z czymś, co niezupełnie pasuje do estetyki jaką preferujesz.
Mam już sygnały od koleżanek, które zobowiązują się nawet naprawić (nie wyszywać od nowa!) kwadracik. Jeśli nie dasz rady sama naprawić... daj znać.
Każda z nas chciałaby szyć z kwadracików wypasionych, perfekcyjnych... nie zawsze jest to możliwe, bo hafciarki i szyjące są czasem początkującymi w tej dziedzinie. Więc raz wychodzi lepiej raz gorzej.
Ty jako perfekcjonistka (a tak się dałaś poznać) na pewno wyjdziesz zwycięsko. Wierzę w Ciebie cmokacz.gif
PMEmail PosterICQ
dorota62mt
Quote Post

Unregistered

Renulek, Terenia nic mi nie mówiła. To jest zdanie 95% zdrowej na umyśle populacji. "Ty TO zeszyłaś? Chyba się strasznie nudzisz!" Tylko dziwne, że każdy chciałby mieć "ten potworek", najlepiej w prezencie , ew. za 50 zł.
Kwadraty... Moim zdaniem rybka zdechła. Mam już wybrany wzorek z kaczuszką. Pieska będę betonować ale przed wszyciem go dobrze sprawdzę.
Dziękuję kk karol za ofertę pomocy, chyba wypada żebym poradziła sobie sama. Chyba, że będę miała jakiś wielki nóż na gardle, to sobie pozwolę wrzasnąć o pomoc.
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

A może żeby uratować tę rybkę (wyhaftowaną pewnie przez jeszcze mało wprawną hafciarkę,ale jednak ), przehaftuj ją jeszcze raz tymi samymi kolorami (jest ich niewiele) np.pojedyńczą lub podwójną niteczką i w ten sposób przytrzymasz te nici które są,a jednocześnie przy haftowaniu poprzeciągają się z powrotem na lewą stronę wyłażące nitki.
Ja mam (i nie tylko ja) na "swoim koncie": farbujące kwadraty, w kształcie równoległoboku a nie kwadratu, wyhaftowane na gazie(prawie), za małe ,za duże (nie było jak obciąć bo wzorek był od brzegu do brzegu) itd., w każdym razie wiele wyzwań icon_mrgreen.gif
Naczelnym hasłem jest
" To nie forum dla mięczaków" icon_mrgreen.gif
widziałaś go pewnie z raz i zapewniam Cię, że zetkniesz się z nim jeszcze wielokrotnie.
POWODZENIA!!! em87.gif

PMEmail Poster
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (dorota62mt @ Mar 13 2007, 7:32)
Moim zdaniem rybka zdechła.

mam propozycję, wyślę Ci mój adres na PMa i proszę prześlij mi tą rybkę- już ja sobie z nią poradzę sonic.gif

jakoś Twoje argumenty do mnie nie przemawiają i uważam, że rybka jest do uratowania rolleyes.gif

adres poleciał na PMa em87.gif
PMEmail Poster
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Matkoboska co za forum sie porobilo - 1.Baby Jagi,2. Jedze Roku, 3.Ciotki Perfekcje

1. wiem icon_mrgreen.gif
2. wiem
3. a to kto? senzasperanza.gif
PMEmail Poster
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (MagdaK @ Mar 13 2007, 7:58)
3. a to kto? senzasperanza.gif

no jak to kto? sonic.gif my wszystkie icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Aaaaaa, chyba że tak cmokacz.gif
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Renulek - to moze pchniesz to rybke po reanimacji do mnie, zostalo mi troche tego super rybkowego materialu z kolderki z delfinem TUTAJ NA OBRAMOWANIU GO WIDAC to machniemy wypasiona rybkowa poduszeczke icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

jaaasne wub.gif

no to czekam na rybke od Dorotki em87.gif
PMEmail Poster
Dani
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Moim zdaniem rybka zdechła.

ja siem nie zgadzam wsciekly.gif -szybko z nia do lekarza-w krakowie mieszka jakis dobry to ja zreanimuje

no tak hafty-musimy pamietac ze haftuja nie tylko dorosli ale tez dzieci i osoby juz leciwa, wiec nie wszystko da sie przewidziec i nie wszystko jest i bedzie perfekcyjne, ale nie dajmy sie zwariowac..........i niestety pamietajmy , kazdy kwadracik jest drogocenny bo od serca wiec nie moze byc tak ze cos nam sie nie podoba i zarzynamy-musimy wymyslec jak to uratowac bo komus moze byc przykro.Obawiam sie ze osoba ktora wyszyla ona nieszczesliwa rybke czytajac nasza dyskusje czuje sie nieswojo, a chyba nie o to chodzi.
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (4) 1 [2] 3 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.5299 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved