|
kołderka zapasowa, falstart
| AniaB. |
|
Unregistered

|
Jak mi czasem jaka nitka w hafcie wylezie, a jest za krótka, by ją wszyć, to biorę inną nitkę w podobnym kolorze i zaszywam tę krótka od spodu tą nową nitkąj.
Troszkę to skomplikowanie brzmi, ale to jest proste.
|
|
|
| dorota62mt |
|
Unregistered

|
Piesek na pewno jest do uratowania ale rybka ma tyle nitek na wierzchu, że nie wiem co mogę z nią zrobić. Kanwa jest dobra, często na takiej wyszywałam , tylko skąd ta oszczędność nici : może hafciarka bała się, że haft będzie za sztywny? W sprawie nadmiernej perfekcji: może faktycznie przesadzam? Ale jeśli tak jest, to szycie patchworków pogorszyło tylko sprawę. Uważam, że nie ma sensu napracować się i wyprodukować bubla. To "całe szycie tych..jak im tam " i tak niektórzy uważają za kompletny bezsens. Ciąć na drobno porządny kawałek materiału a potem się męczyć i to zeszywać? Trzeba być stukniętym...
|
|
|
| Jolcia |
|
nie do opanowania

Grupa: Admin

|
Powiem tak: Nie dajmy się zwariować Dorota... każda z nas szyjących miała takie czy inne problemy z szyciem kołderki. A to za mały kwadracik... to wyłażące nitki z hafcików... Nie wiem (bo na fotce nie widać tego) na ile skopany jest ten kwadracik, którego nie chcesz użyć do wszycia. Rozumiem Ciebie, że szyjąc kołderkę chcesz ją zrobić najpiękniejszą (chwała Ci za to) i oczywiście uszyć najlepiej jak umiesz. A to że umiesz pięknie i precyzyjnie szyć - wiemy - bo pokazałaś nam swoje prace. Teraz Twoje zadanie poradzić sobie z czymś, co niezupełnie pasuje do estetyki jaką preferujesz. Mam już sygnały od koleżanek, które zobowiązują się nawet naprawić (nie wyszywać od nowa!) kwadracik. Jeśli nie dasz rady sama naprawić... daj znać. Każda z nas chciałaby szyć z kwadracików wypasionych, perfekcyjnych... nie zawsze jest to możliwe, bo hafciarki i szyjące są czasem początkującymi w tej dziedzinie. Więc raz wychodzi lepiej raz gorzej. Ty jako perfekcjonistka (a tak się dałaś poznać) na pewno wyjdziesz zwycięsko. Wierzę w Ciebie
|
|
|
| dorota62mt |
|
Unregistered

|
Renulek, Terenia nic mi nie mówiła. To jest zdanie 95% zdrowej na umyśle populacji. "Ty TO zeszyłaś? Chyba się strasznie nudzisz!" Tylko dziwne, że każdy chciałby mieć "ten potworek", najlepiej w prezencie , ew. za 50 zł. Kwadraty... Moim zdaniem rybka zdechła. Mam już wybrany wzorek z kaczuszką. Pieska będę betonować ale przed wszyciem go dobrze sprawdzę. Dziękuję kk karol za ofertę pomocy, chyba wypada żebym poradziła sobie sama. Chyba, że będę miała jakiś wielki nóż na gardle, to sobie pozwolę wrzasnąć o pomoc.
|
|
|
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:
Śledź ten temat
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś odpowie w tym temacie podczas twojej nieobecności.
Subskrybuj to forum
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś utworzy nowy temat w tym forum podczas twojej nieobecności.
Pobierz / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innych formatach, lub pokaż wersję dostosowaną do wydruku.
[ Script Execution time: 0.5299 ] [ 11 queries used ] [ GZIP Włączone ]
|
|
|
|