Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(4) 1 2 [3] 4  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> kołderka zapasowa, falstart
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

no jasne, że ją zreanimuje wub.gif niech tylko trafi na mój OIOM oko1.gif Dani nie denerwuj się icon_mrgreen.gif rybka na pewno będzie jeszcze pływała w szerokich wodach przy rafie koralowej icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
AniaB.
Quote Post

Unregistered

QUOTE (Dani @ Mar 13 2007, 12:12)
Obawiam sie ze osoba ktora wyszyla ona nieszczesliwa rybke czytajac nasza dyskusje czuje sie nieswojo, a chyba nie o to chodzi.

Szczerze mówiąc to była moja pierwsza myśl po przeczytaniu pierwszego posta w tym wątku. sad.gif
Doroto, często coś po kimś poprawiam. Zapewniam Cię, ze wszystko jest do uratowania. Skoro sama nie dasz rady, to ślij rybkę do Renulka, skoro Ci to proponuje.
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

QUOTE (AniaB. @ Mar 13 2007, 15:00)
często coś po kimś poprawiam. Zapewniam Cię, ze wszystko jest do uratowania. .

Ja też poprawiam upssss.gif , ale zawsze wstawiam do kołderki oryginalny kwadracik, bo jak powiedziała Dani
kazdy kwadracik jest drogocenny bo od serca

wub.gif,mimo, iż nie zawsze perfekcyjny.
PMEmail Poster
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Dorota...? I co dalej? Co postanowiłaś senzasperanza.gif ?
PMEmail PosterICQ
dorota62mt
Quote Post

Unregistered

Czas zakończyć awanturę, którą rozpętałam. Wyszłam dwa kwadraty, które wszyję do kołderki. TE dwa zreanimuje później. Uznałam, że tak będzie szybciej. Jutro wyślę foto kwadratów. Chyba temat można uznać za zamknięty. Czas na szycie. papa.gif
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

No nie wiem czy dobrze zrobiłaś. Przyjęło się tutaj, że pewne rzeczy uzgadnia się wspólnie lub pyta. Znałaś zdanie piszących o tych kwadracikach. Nie jest sztuką uszyć perfekcyjną kołderkę z perfekcyjnych kwadratów.
PMEmail Poster
MKatarynka
Quote Post

Unregistered

Uznałam, że tak będzie szybciej.

A gdzie Ci się tak spieszy Dorotko? sonic.gif

To jest kołderka z zapasowych kwadratów, więc zasadniczo nie ma znaczenie jakie kwadraty się na niej znajdą, choć według naszych zasad i podziału zadań o tym jakie kwadraty znajdą się na każdej takiej kołderce decyduje Tesia.

Ale ciekawa jestem co zrobisz jak dostaniesz kwadraty na kołderkę dla konkretnego dziecka, haftowane przez hafciarki specjalnie na nią, zgłaszane i odnotowane, a co więcej - w odpowiednim temacie. I jak Ci się na przykład cztery nie spodobają (na kołderce z 12-tu) rolleyes.gif rencia.gif

abbra.gif
wiedźma
Quote Post

Unregistered

QUOTE (dorota62mt @ Mar 18 2007, 18:31)
TE dwa zreanimuje później. Uznałam, że tak będzie szybciej.

Gdyby ktoś kiedyś napisał tak o moich kwadratach byłoby mi przykro. Tym bardziej, że widać, że kwadraciki były wyhaftowane starannie... Nie można przewidzieć wszystkiego- też na początku nie wiedziałam, że najlepiej nitkę przeciągnąć pod kilkoma krzyżykami.

Tak samo z kołderkami.Zawsze krytyka była jakaś taka motywująca, zachęcająca do pracy nad doskonaleniem... A ty te kwadraciki po prostu zjechałaś. I na pewno tej osobie, która włożyła w nie mnóstwo pracy, czasu i serca, jest przykro.

Sztuką nie jest krytykować, czy robić coś za kogoś, tylko naprowadzić tę osobę na właściwe fakty przy okazji doceniająć pracę.

MKatarynka poprawiała moją kołderkę- uczę się na odległość, zanim dojdę do perfekcji troche minie. Ale ona nie powiedziała, że uszyje tę kołderkę od nowa- ona tylko poprawiła to co było źle...

I wydaje mi się, że to chyba jest tu najważniejsze- nie chodzi o kołderkę, o Twoje wyszywanie, czy to wszystko co powstało wokoło. Mnie dotknęło tu to, jak potraktowane zostały kwadraty tej osoby... Bo odniosłam wrażenie jakby "rzucone gdzieś" w kąt, nieważne i zostawione gdzieś tam na kiedyś tam. Jak śmieć.

Ale to subiektywne zdanie.
eva
Quote Post

nie do opanowania

Nie boisz sie Doroto tego, ze dziewczyny nie beda chcialy haftowac kwadratow na kolderki, ktore Ty bedziesz szyla ?
PMEmail Poster
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

Uznałam, że tak będzie szybciej.

Dorotko pisałam Ci kilkakrotnie w PMach, że tu nie robimy żadnych wyścigów rencia.gif

to tak jakbyś w ogóle nie słuchała co się do Ciebie mówi senzasperanza.gif bo wiesz lepiej rencia.gif
PMEmail Poster
monia123
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

A ja Dorotę rozumiem, że boi się, że napracuje sie włoży do pralki i bach nitki wylezą. Ale skoro tyle osób doświadczonych mówi, że to do uratowania -to ratować. Nie ma się co spieszyć. Renulek naprawi kwadraciki i wtedy uszyć. Tak myślę...
PM
dorota62mt
Quote Post

Unregistered

Oczywiście czytam co piszecie, i oczywiście macie prawo wykluczyć mnie z udziału w projekcie. Co do mojej decyzji: ja nie potrafię "postawić na nogi' tych kwadratów kilkoma sztychami igły. To naprawianie strasznie "daje po oczach", chciałam zostawić je sobie na jaśniejszy i spokojniejszy czas. Jeśli moje decyzje stoją w sprzeczności z waszym sposobem działania,to proszę Szanowne Szefostwo o wiążące decyzje w mojej sprawie: dostosuję się do każdej decyzji.
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Dorota em87.gif
Może pozwolisz sobie wyjaśnić sprawę upssss.gif . Przede wszystkim poczytaj ze zrozumieniem sonic.gif

Nikt tu nie mówi o wykluczaniu z projektu... ale jak widzę - powoli sama pękasz. To co pisały moje poprzedniczki, wszystko ma swoje racje. Wypowiadły się już osoby bardzo doświadczone w szyciu i wyszywaniu jak i te mniej doświadczone. Nigdy jednak, żadna nie zdobyła się na taką odwagę by odrzucić czyjeś pieczołowicie haftowane kwadraciki. Nie sztuka zrobić coś pięknego z czegoś pięknego. Sztuka zrobić coś z niczego. A taka chyba właśnie jest idea patchworku.
Przyjmujemy z otwartymi ramionami wszystkie osoby, które chcą zrobić coś dla dzieci. Nie pytamy o staż pracy (czytaj nagrody i wyróżnienia w konkursach hafciarskich i szyciowych). Każdy robi jak umie, kiedy ma czas i wymieniamy się doświadczeniami. Krytyka jest tu na naszym forum przyjmowana życzliwie, żeby nie powiedzeć z nutką żartu. Zauważ jak ostatnio głośno jest o pruciu, niezbyt równo zeszytch kołderek icon_mrgreen.gif hhaahhaa.gif I wszystko to zostaje obrócone w żart... ale porawiamy zauważone ui wytkniete błędy.

Wszystkie kwadraciki haftowane przechodzą przez ręce Tesi. Ona je kompletuje, dobiera w miarę tematycznie (te na kołerki zapsowe) i nie zdarzyło się jeszcze by ktoś odmówił szycia, bo mu się kwadraciki nie podobały albo nie pasowały do konwencji wymyslonej kołderki. Po prostu... to nie w naszym stylu i już.

Każdy kiedyś zaczynał. Nie wszyscy rodzimy się z umiejętnością pieknego haftowania, szycia...

Przemyśl sobie wszytko raz jeszcze. Poczytaj ten wątek od początku raz...drugi... (tylko proszę... czytaj ze zrozumieniem nasze wypowiedzi a nie tylko to co Ty pieszesz) i zastanów się gdzie jest pies pogrzebany.
PMEmail PosterICQ
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Acha hands81.gif tu szefostwo żadnych personalnych decyzji wydawać nie będzie ...no.... chyba, że koniecznie chcesz icon_mrgreen.gif
PMEmail PosterICQ
eva
Quote Post

nie do opanowania

Dorota- moze to Ci pomoże - kazda osoba, ktora jest w projekcie jest czescia jednej calosci, kazda (wiem, ze to zabrzmi niezmiernie szmirowato) jest ogniwem lancucha. -Ty szyjac ustawilas sie konkretnym miejscu tego lancucha z konkretna rola do wykonania - i tu moszesz szalec, wykazywac sie swoimi talentami, swoja fantazja itd itp - ale tylko w tej roli jaka na siebie wzielas. Nie odrzucasz autorytarnie tego co przygotowaly poprzednie lub nastepne ogniwa owego lancucha.

Wyslesz swoja kolderke to Tesi i Tesia nie moze jej odrzucuc, twierdzac np, ze wg niej zle pozakanczalas nitki, to wg Tesi nitki nalezy reczne wiazac a Ty je zakanczalas maszynowo, wiec po 5 praniach kolderka sie popruje. I co wtedy - luzik? - nie sadze.

Tesia moze rozpoczac dyskusje na ten temat, ale NIE WOLNO jej samodzielne decydowac o popruciu Twojej kolderki.

To po pierwsze, a po drugie pamietaj - to nie jest TWOJA kolderka - Ty masz ja tylko uszyc . Skoro nie jest Twoja, to nie mozesz o niej samodzielnie o niej dycydowac. Powinnas poprosic Tesie o kontakt do Kropelki i ja zapytac o zgode, czy mozesz zrobic to co zrobilas, Ty zas - nie majac do tego absolutnie zadengo prawa - rozporządziłas czyms co nie nalezy do Ciebie - to jest dla mnie kompletnie niezrozumiale rencia.gif
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (4) 1 2 [3] 4  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0915 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved