Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(6) « Pierwsza ... 2 3 [4] 5 6  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> dla Ani - kołderka paluszkowa (327), przeżywam, bo to pierwsza. Skończona!!!!
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

KasiaTrrrt abbra.gif brawa1.gif
tylko kanapeczka, pikowanko, lamóweczka
no... hurra1.gif hurra1.gif dawaj...dawaj... 08.gif
PMEmail PosterICQ
eva
Quote Post

nie do opanowania

moje kwaiatki tez zakwitly, juz nawet wypuscily listki hurra1.gif smile.gif
Kasia - wreszcie wiosna przyszla zabawa.gif
PMEmail Poster
Beata
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

Kasia świetne te kwiatki i następna wiosenna kołderka wub.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
Kasia Ino-Ino
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

dygacz.gif dygacz.gif dygacz.gif
z pola walki:
kanapka gotowa... zdjęć nie będzie icon_mrgreen.gif , bo paluszki mnie bolą nie_powiem.gif nie_powiem.gif nie_powiem.gif
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Kasiu Trrrry - pogadajmy jak przyszywaczkwiatuszkow z przyszywaczemkwiatuszkow piatka.gif Najpierw przyszywalas srodeczki do kwiatkow a potem calosc do kolderki czy jakos inaczej ? Zapraszam na zeznania dygacz.gif icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
Kasia Ino-Ino
Quote Post

nie do opanowania

...hm...
1. najpierw każdy płateczek uszyłam osobno (takie "łezki"), wywróciłam na prawą stronę i wyprasowałam
2. żółte środki zszywałam z dwóch kółek, nacinałam jedno z nich pośrodku, wywijałam na prawą i prasowałam (to chyba sposób taki jak Twoje liście do aplikacji na patchworkowie icon_mrgreen.gif )
3. potem ułożyłam i przypięłam szpilkami po 6 płatków na kamieniu na kołderce
4. przykryłam środkiem i gęstym zygzakiem szer. 4mm przyszyłam całość za jednym zamachem (szyjąc po krawędzi "środka" czyli żółtego kółka)
5. i już... i płatki odstają nawet bardziej niż się spodziewałam zabawa.gif
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Ja tez najpierw chcialam przyszywac od razu srodkami do kolderki, ale sobie pomyslam, ze przy przeszlo setce kwitkow sie "zaszyje" na smierc krecac ta kolderka pod maszyna podczas przyszywania srodkow. nie_powiem.gif

dlatego najpierw przyszylam srodki do kwiatkow luzem takim ozdobnym szwem (srodki tez sa wywijane, wiec mialy zakonczone brzegi, czyli wystarczylo je jakims delikatnym sciegiem "przyhaczyc" do kwiatka) . Potem uszylam gore kolderki, doszylam zielona lamowke, skanapkowalam i przepikowalam po szwach i wzdluz lamowki i dopiero wtedy zaczelam ukladac kwiatuszki i doszywac obszywajac kazdy kwiatek przy samym brzegu srodka - tak jakbym pikowala, czyli nie obracam kolderki, tylko obrysowywalam igla.

Pamietam, ze dlugo sie zastanawialam, jak sobie z tym kwiatkami poradzic hands81.gif i jak zobaczylam te kwiatki i Ciebie, to sie okrutnie ucieszylam, ze obie je wyhodowalysmy brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif

Odstajace pojedyncze plateczki sa thebest brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
Kasia Ino-Ino
Quote Post

nie do opanowania

tak jakbym pikowala, czyli nie obracam kolderki, tylko obrysowywalam igla.

no właśnie... tego to ja jeszcze nie umiem tak precyzyjnie i ładniutko zrobić, mam za sobą dopiero pierwsze próby na "mniejszych formach"...
a i stopki do pikowania wciąż nie udało mi się kupić (ta Zielona Góra to chyba rzeczywiście Dziki Zachód - np. pani w sklepie z maszynami i akcesoriami do nich zrobiła lomatko.gif i długo musiałam jej wyjaśniać o co mi chodzi i oczywiście nie miała takiego ustrojstwa w ofercie sad.gif )
...więc ja kręciłam wierzchem kołderki przyszywając kwiatek karuzel.gif , ale co tam... warto było icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
AniaB.
Quote Post

Unregistered

pogadajmy jak przyszywaczkwiatuszkow z przyszywaczemkwiatuszkow

Łomatko! Dyskusja na wysooookim poziomie! post-7-1087307038.gif

Kasia, a na przeciwko Hermesa patrzyłaś? Bo tam kiedyś te stopki do cerowania mieli. Tylko tamtym paniom to trzeba wejść za ladę i paluchem pokazywać. W każdym razie ja tak tam robię.
upssss.gif
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

to prawda, za pierwszym razem też sie nagłowiłam jak ją założyć i właśnie bardzo ważne jest, żeby ten długi dzyndzel opierał się na tej śrubie od igły kwiatek.gif oko1.gif
PMEmail Poster
MKatarynka
Quote Post

Unregistered

A co to jest:
ostany temat
senzasperanza.gif
lezeikwicze.gif
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

QUOTE (MKatarynka @ Apr 13 2007, 6:39)
A co to jest:
ostany temat
senzasperanza.gif
lezeikwicze.gif

to pewnie taki który długo stał i sie ostał nie_powiem.gif
PMEmail Poster
Kasia Ino-Ino
Quote Post

nie do opanowania

melduj.gif z pola walki:
* pikowanie po szwach właściwie skończone (została tylko ramka dookoła do "machnięcia") - wszystkie kwadraciki mają opikowane ramki wew. i na zew.
* natchnęło mnie na wypikowanie seledynkowych pasków - wymyśliłam łodyżki i listki do kwiatków... podeszłam do sprawy twórczo (bo to był poryw chwili, miało być tylko po szwach hands81.gif ) i wzorki nie są identyczne - narysowałam odręcznie, bez kalkowania.... w końcu to roślinki mają być, a nie ćwiczenia z geometrii, nie? sonic.gif

Oto pierwsze trzy wypikowane paski:

user posted image user posted image

Literki obok króliczka też opikowane - ładnie się wybrzuszyły, na zdjęciu chyba nie bardzo....
Popatrzcie na poprzednie zdjęcia całej kołderki i doradźcie - czy pikować wokół zwierzątek wew. kwadratów, czy ramki wystarczą? senzasperanza.gif
PMEmail Poster
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

lomatko.gif ooooo... nieeee... rencia.gif

Kasia 08.gif cmokacz.gif Super! brawa1.gif hurra1.gif

Pikuj jak chcesz i gdzie chcesz brawa1.gif oby tak ładnie dalej jak teraz wub.gif
PMEmail PosterICQ
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Kasiu, wokół zwierzątek przyda się piknąć choćby ze względów praktycznych -żeby dziecku trudniej było wyrwać zwierzątko z kołderki.
Poza tym to brawka! brawa1.gif
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (6) « Pierwsza ... 2 3 [4] 5 6  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.5609 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved