Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(6) 1 2 [3] 4 5 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> kołderki dla Piotra i Pawła (377 i 378)
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

to możliwe, że 10 to odpowiednik 100 bo w Krakowie miałysmy kawałki setki chyba do tych podusiów wub.gif

a kołderka będzie cudowna abbra.gif abbra.gif abbra.gif
PMEmail Poster
Stella
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

cmokacz.gif Kornelio , ja dostałam w Elblągu od Lenki ocieplinę do poduszeczki.
Ta "ocieplina Lenki" była zupełnie inna od tej , jaką ja kupowałam w 3rójmieście...

Lenki była taka jakby powleczona jakiś tworzywem . Natomiast ja kupiłam ocieplinę w sklepie tekstylnym i "moja" była w dotyku taka bardziej puchata, mięciutka -coś jakby grubsze waciki kosmetyczne. Tylko ,ze to było takie złudzenie , bo ocieplina trzymała sie bardzo dobrze i nie skubała ,ani rozwarstwiała.

W efekcie , po zrobieniu kanapki była minimalna różnica w dotyku między poduszką i kołderką ( w sumie nie aż taka istotna, ale jednak) smile.gif
PMEmail Poster
MKatarynka
Quote Post

Unregistered

Ona mi wygląda na cieńszą od tej setki co miałyśmy w Krakowie.
Ale na moje oko jest bardzo dobra do kołderek. Na początek rekomenduję uszyć kolderki z cieńszą bo łatwiej się pikuje. sonic.gif
kornelia
Quote Post

nie do opanowania

Tylko czy nie będzie za cienka??
To najpierw może na próbe zrobie z tej ocieplinki kołderke dla syna i zobacze jaki bedzie efekt icon_mrgreen.gif
Bardzo dziękuję za wszystkie rady abbra.gif abbra.gif abbra.gif abbra.gif
PMEmail Poster
MKatarynka
Quote Post

Unregistered

Kornelio, te kołderki nie mają byc ciepłe
Spokojnie może być taka ocieplinka smile.gif
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

kornelio - ja lubie 120tke rolleyes.gif

Amerykanskie patchworki to takie pledziki a nie koldry i nasze kolderki to tez raczej takie przytulanki. Czasami jak dziecko ma problemu z poruszaniem to lepiej, zeby kolderka byla ciensza i lzejsza, wtedy latwiej ja dziecku chwycic, przeniesc gdzies lub rodzicom zapakowac w torbe na droge. Czasami w chorobie nie mozna dziecka przykrywac za grubo i za ciezko, wszystko musi byc przewiewne i oddychajace - zwlaszacza gdy dziecko jest lezace

Ja przechodzilam rozne fazy grubosci kolderek-czesto to zalezalo od tego jaki ocieplacz mam, ale raczej sie teraz sklaniam to cienszego ocieplacza nie_powiem.gif

PMEmail Poster
kornelia
Quote Post

nie do opanowania

Bardzo dziękuję za wsparcie skoro wystarczy to dobrze nie będe musiała po sąsiednich miastach latać i szukać ... ale kołderke dla syna już kanapkuję ...i dlaczego nie mówiłyście że to taka trudna sprawa sonic.gif pot się ze mnie leje strużką po plecach nie powiem gdzie, palce pokłute, kolana odgniecione jak se pomyśle że jeszcze te dwie też trzeba skanapkować hands81.gif rencia.gif

ale to przecież nie forum dla mięczaków karuzel.gif
PMEmail Poster
justa35
Quote Post

nie do opanowania

Kornelio i tak trzymaj mieczaki.gif
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
Stella
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (kornelia @ May 23 2007, 22:25)
.i dlaczego nie mówiłyście że to taka trudna sprawa sonic.gif pot się ze mnie leje strużką po plecach nie powiem gdzie, palce pokłute, kolana odgniecione

abbra.gif Kornelio, akurat wczoraj kanapkowałam kołderkę dla Zuzi.
Niestety było bardzo ciepło i z kanapką nie szło tak , jak trzeba.

Co sie zbliżyłam do materiału , to zaraz miała wszystko pomarszczone i pokręcone.
W końcu wpadłam , oczywiscie moim skromnym zdaniem wub.gif , na ekstra pomysł!
Spodni ,żeby suwać się po materiale przecież człowiek nie ubierze bo jest gorąco....

Wymyśliłam , by ubrać cieniutkie rajstopy! Od tego momentu kolana tylko śmigały po materiale . Nic sie nie czepiało , Nie musiałam tez męczyć sie w jakiś spodniach , czy słynnych lycrach lezeikwicze.gif

Zaczęłam normalnie oddychać, już mi nie było gorąco i kanapka dość sprawnie została skończona.

abbra.gif życzę powodzenia przy kanapkowaniu ....
PMEmail Poster
Renulek
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (Kornelia)
pot się ze mnie leje strużką po plecach nie powiem gdzie, palce pokłute, kolana odgniecione

inaczej byłoby nieważne sonic.gif Jolcia kiedyś zrobiła na stole i wszyscy orzekli, że ma rozpinać i robić od nowa na kolanach lezeikwicze.gif

Kornelia 08.gif
PMEmail Poster
mycha
Quote Post

nie do opanowania

Piękne kołderki wub.gif

Powodzenia w kanapkowaniu by.gif by.gif
PMEmail Poster
Lenka
Quote Post

nie do opanowania

Kornelio, tak w ramach powtorki materialu z rozdzialu - Kanapkowanie. Spodni material, lekko napiety, przymocowalas tasma malarska do podlogi (lub innego podloza), prawda? Pod kolana podlozylas sobie poduszke? Pozycz jeszcze srubokret od meza (chyba, ze masz juz agrafkownik) i uzywaj go podtrzymywania wychodzacego czubka agrafki - oszczedzisz palce.
PMEmail Poster
kornelia
Quote Post

nie do opanowania

No tak materiał spodni rozpiełam i przykleiłam do podłoża ale o tej poduszce to nie wiedziałam hands81.gif hands81.gif icon_mrgreen.gif i nic wiecej nie używałam tak że palce pokłute niemiłosiernie nie_powiem.gif ale skanapkowałam i poagrafkowałam no i ............................... dziewczyny moje drogie podziwiam was jeszcze bardziej , nie sądziłam że pikowanie to nie pikuś tylko naprawde okropnie ciężka praca szczególnie środkowe kwadraty rencia.gif rencia.gif rencia.gif rencia.gif
szłam spać o 1 w nocy bolały mnie nawet paznokcie (dosłownie) rano wstałam jak po torturach ciągle odczuwam to zmęczenie a ja przecież dopiero zaczęłam ... gdzie tam koniec tej jednej kołderki karuzel.gif
Wielkie i mocarne kobietki ... ciocie 08.gif 08.gif brak mi słów by wyrazic swój zachwyt dla waszych umiejętności.... 0029.gif 0029.gif 0029.gif 0029.gif trzeba było spróbować by zrozumieć ten wkład pracy i pasji jaki dajecie dzieciaczkom

kurcze wzruszyłam się upssss.gif upssss.gif

eee to pewnie ze zmęczenia cmokacz.gif cmokacz.gif
Eler dzięki za podpowiedz napewno skorzystam icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
Lenka
Quote Post

nie do opanowania

Kornelio, dokonaj jednej nieduzej inwestycji - kup w jakims ogrodniczym sklepie bawelniane rekawiczki do prac ogrodowych, ktore maja na stronie dloni nagumowane, wypukle punkciki - duzo latwiej sie operuje kanapka. Jest po prostu lepszy chwyt.

http://www.harybhp.pl/rekawicerobocze/reka...awice_bawel.htm

pierwsze i drugie od gory
PMEmail Poster
kornelia
Quote Post

nie do opanowania

oki ... wypróbuje na pewno abbra.gif abbra.gif
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (6) 1 2 [3] 4 5 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.4543 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved