Pani Agata napisała do nas o swoim synku
Jacku:
"Mój synek Jacuś urodził się 7 lat temu z zespołem "suszonej śliwki". Półtora roku swojego początku życia spędził w Klinikach. Stwierdzono u niego schyłkową niewydolność nerek, zwiotczenie mięśni brzucha. Był dializowany codziennie przez 10 godzin, otrzewnowo przez 3 lata. Później miał przeszczep nerki, po uprzednim usunięciu obydwóch swoich nerek. Lata choroby zrobiły spustoszenie w organizmie. Jacuś bardzo często choruje, ponieważ ma chore płuca (rozsiana marskość płuc), rehabilituje się ( martwica jałowa kości).
Jacuś ma wiele marzeń. Chciałby podróżować, grać na gitarze. Gdy mu powiedziałam o Państwa pomocy, jej możliwości, bardzo się ucieszył. Powiedział, że pragnąłby dostać pomarańczowo-zieloną kołderkę z postaciami z bajek Hugo i H2O.
Bardzo proszę o spełnienie prośby mojego syna, do której również się dołączam. (...)".
Jacuś ma dwóch braci - Michała (9 lat) i Pawełka ( 3 lata), którym przygotujemy poduszki odpowiednie dla małych facetów.
Temat: Hugo, H2O; podróże; motywy dla starszych chłopców, kolory zielony i pomarańczowy1. syrenka z H2O wg własnego wzoru - Zosia (zosia)
2. Hugo wg mai36 - Polgara (AniaZosia Gliwice)
3. logo h2o wg Polgary - Nusia (Nusia Śrem)
4. podróż do Londynu - kk_karol (Karolina Konstancin)
5. Hugolina z lusterkiem - grazka (GR Pisanica)
6. Cleo wg wzoru mai - lilka (lilka)
7. auto z przyczepą kempingową - monika miszczuk (Monika Błonie)
8. australijskie kangury - granada (granada) - pierwszy kwadracik
9. japońska świątynia - mila (mila Pawłowice)
10. fiat - Aga Kraków
11. latarnia morska- Osia (Osia Szczecin)
12. imię Jacek + motywy morskie - Dekatee (Kasia K-ów)
Podusia dla Michała1. Nusia (Nusia Śrem)
Zapisy kierujemy na adres
zapisy@list.pl podając login z forum, sposób podpisania na kwadracie i dokładny opis motywu, jaki zamierzamy wykonać (można załączyć zdjęcie lub link do zdjęcia).
Kwadraty powinny być nie mniejsze niż 25cm, wzór 10-20cm na środku kwadratu[/color]
Termin, do którego kwadraty powinny być w rękach Eny - 26 września 2008r.