Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(7) 1 [2] 3 4 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> kołderka dla Grzesia, nr 551, zapisy na kwadraty
monika miszczuk
Quote Post

Monika Błonie

Grupa: Aktywista

QUOTE (wiedźma @ Apr 28 2008, 8:12)
Ten zielony zaczął się wczoraj wyszywać, więc chyba będzie musiał zostać smile.gif

ale to nie jest dinozaur... nie_powiem.gif szok1.gif
PMEmail Poster
wiedźma
Quote Post

Unregistered

Wikipedia mówi, że smoki to czwronożne dinozaury sonic.gif

nie_powiem.gif
magia
Quote Post

nie do opanowania

Czy doszły moje wzory dinozaurów, nie wiem czy już zaczynać wyszywać senzasperanza.gif Nie mam potwierdzenia. sonic.gif
PMEmail Poster
Stella
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

QUOTE (wiedźma @ Apr 28 2008, 7:30)
Wikipedia mówi, że smoki to czwronożne dinozaury sonic.gif

nie_powiem.gif

rencia.gif walek.gif Wiedźmo ! Słabiutko u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem !

Czytanie takowe , to wprawdzie korzystanie z tekstu ,ale TREŚĆ jest kwestią główna i najważniejszą.

Po pierwsze "Wikipedia" nie jest żadnym źródłem naukowym - nie dostarcza wiedzy autoryzowanej ! Ot, tworzą ją pasjonaci internetu i tyle ......

No , ale "ad rem" :

[...]"Historia odkryć"
"Najwcześniejsze pisane wzmianki o kościach dinozaurów pochodzą z Chin sprzed 2400 lat. Chińczycy przypisywali im tradycyjnie właściwości magiczne jako kościom należącym do smoków. Natomiast w Europie wierzono, że są resztkami olbrzymów i innych stworzeń, które wymarły podczas Potopu."

Cóż , takie ujęcie wyrazu "smok" sprowadza się ,li tylko do wierzeń i przesądów....

Natomiast dinozaury to grupa wymarłych lądowych archozaurów (gadów naczelnych), która w ziemskim ekosystemie pojawiła się ponad 160 milionów lat !!!

sonic.gif
PMEmail Poster
Agamaga25
Quote Post

Unregistered

Grześ przed chwilą orzekł, że to smok icon_mrgreen.gif nie_powiem.gif
elora
Quote Post

Unregistered

rany, dziewczyny! no ale chyba chłopiec nie dostanie z tego powodu histerii, nie?
chyba może mieć smoka na kołderce...

nie bijcieeeee... szok1.gif
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

prosil o diniozaury upssss.gif

jeszcze dodam, ze to pasjonat dinozaurow a pasjonaci - mali i duzi - sa bardzo zasadaniczy w kwestii swoich pasji i nie da sie ich omamic nie_powiem.gif
PMEmail Poster
Agamaga25
Quote Post

Unregistered

Oczywiście, że może mieć, ale biorąc udział w tym projekcie byłam przekonana od początku, że najważniejsze są dzieci a nie wyszywające czy obrazki. jak jeden starszy chłopiec chciał kołderkę ze smokami ale z rozpostartymi skrzydłami to takiego szukałam i innego bym nie wyszyła bo po co skoro innego nie chciał.

No pewnie, że dziecko nie dostanie histerii, ale uwagi dzieci są szczere do bólu i na prawdę nie chciałabym, od żadnego dziecka usłyszeć jak ujrzy kołderkę z rozczarowaniem uwagę - to nie jest dinozaur

To tylko ogólne uwagi - nie koniecznie na temat tej konkretnej kołderki... smile.gif
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Agamaga - doladnie o to chodzi w tym projekcie abbra.gif
PMEmail Poster
Agamaga25
Quote Post

Unregistered

Jeszce jedna uwaga - nie za bardzo wiem czy tu powinna się znaleźć, ale może trochę osób ją przeczyta - Mam w domu prawie pięciolatka i ostrzegam wszystkie ciocie przed zbyt dziecinnym traktowaniem takich dzieci, tzn. pięciolatek potrafi już gdy sie bardzo interesuje odróżniać np. typy samolotów, pająków, samochodów, dinozaurów i czasami wie więcej na ten temat niż niejedna z nas.

A może to zależy od dziecka? Tylko dziecko dostając kołderkę za dziecinną szybko z niej wyrośnie i potem już siedmio, ośmiolatek będzie sie wstydził pod taką dziecinną kołderką spać czy zabrać ją ze sobą do szpitala...

To były znów tylko luźne uwagi - nie koniecznie na temat tej konkretnej kołderki - tak sobie myślałam i postanowiłam się podzielić tematem, bo przecież nie każdy musi mieć dzieci...
nie_powiem.gif
wiedźma
Quote Post

Unregistered

Stello- dlatego smoki są wynikiem ludzkiej wyboraźni smile.gif a moja wybraźnia w tej kwestii jest dość zbieżna- smok- dinozaur. Ale skoro tak nie może być, więc zmienie wzór. Problem jest jedynie w tym, że przejrzałam wszystkei forumowe linki i nie ma tam dinozaura, który zmieściłby się na 15x15cm, ani nie składałby się z miliona kolorów a do tego był naturalny...

Więc gdyby ktoś miał taki wzor, to bardzo poproszę. Dinozaur musi być malutki, bo zmieścić musi się jeszcze imię.
ola77
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Wiedźma,
tu są malutkie, proste i "prawdziwe" dinozaury... Na kwadraciku z imieniem zmieści się może nawet więcej niż jeden...

tu

tu

i tu

wub.gif
Ola
PMEmail Poster
wiedźma
Quote Post

Unregistered

Dziękuje Ola cmokacz.gif

Agamaga25 możesz zapytać synka, czy woli smoka, takie dinozaury jak pokazała Ola, czy fioletowego, zabawnego dinozaura? rolleyes.gif Może być jeszcze pomarańczowy dinozaur śpiewający- wzór znalazłam, zdjęcie w kołderkowych wzorach.
magia
Quote Post

nie do opanowania

A ja ciągle nie wiem - wyszywać? senzasperanza.gif
PMEmail Poster
Polgara
Quote Post

nie do opanowania

Jeśli ktoś byłby chętny, to znalazłam taki obrazek:
user posted image

Po wstępnej przeróbce wygląda tak:
user posted image

(kanwa 16ct, 20x13cm, 25 kolorów)

Jeśli któraś Ciocia jest zainteresowana wzorem albo obrazkiem (sama przerobi na schemat), proszę bardzo smile.gif

PS. Jeśli chcecie schemat lepszej jakości (kratki i w ogóle) - proszę PMa to podeślę w formacie pdf (kolor lub w&b)
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (7) 1 [2] 3 4 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0484 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved