|
kołderka dla Grzesia, nr 551, zapisy na kwadraty
wiedźma |
|
Unregistered

|
Wikipedia mówi, że smoki to czwronożne dinozaury
|
|
|
Stella |
|
nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

|
QUOTE (wiedźma @ Apr 28 2008, 7:30) | Wikipedia mówi, że smoki to czwronożne dinozaury
|
 Wiedźmo ! Słabiutko u ciebie z czytaniem ze zrozumieniem ! Czytanie takowe , to wprawdzie korzystanie z tekstu ,ale TREŚĆ jest kwestią główna i najważniejszą. Po pierwsze "Wikipedia" nie jest żadnym źródłem naukowym - nie dostarcza wiedzy autoryzowanej ! Ot, tworzą ją pasjonaci internetu i tyle ...... No , ale "ad rem" : [...] "Historia odkryć""Najwcześniejsze pisane wzmianki o kościach dinozaurów pochodzą z Chin sprzed 2400 lat. Chińczycy przypisywali im tradycyjnie właściwości magiczne jako kościom należącym do smoków. Natomiast w Europie wierzono, że są resztkami olbrzymów i innych stworzeń, które wymarły podczas Potopu." Cóż , takie ujęcie wyrazu "smok" sprowadza się ,li tylko do wierzeń i przesądów.... Natomiast dinozaury to grupa wymarłych lądowych archozaurów (gadów naczelnych), która w ziemskim ekosystemie pojawiła się ponad 160 milionów lat !!!
|
|
|
Agamaga25 |
|
Unregistered

|
Grześ przed chwilą orzekł, że to smok
|
|
|
elora |
|
Unregistered

|
rany, dziewczyny! no ale chyba chłopiec nie dostanie z tego powodu histerii, nie? chyba może mieć smoka na kołderce... nie bijcieeeee...
|
|
|
Agamaga25 |
|
Unregistered

|
Oczywiście, że może mieć, ale biorąc udział w tym projekcie byłam przekonana od początku, że najważniejsze są dzieci a nie wyszywające czy obrazki. jak jeden starszy chłopiec chciał kołderkę ze smokami ale z rozpostartymi skrzydłami to takiego szukałam i innego bym nie wyszyła bo po co skoro innego nie chciał. No pewnie, że dziecko nie dostanie histerii, ale uwagi dzieci są szczere do bólu i na prawdę nie chciałabym, od żadnego dziecka usłyszeć jak ujrzy kołderkę z rozczarowaniem uwagę - to nie jest dinozaur To tylko ogólne uwagi - nie koniecznie na temat tej konkretnej kołderki...
|
|
|
Agamaga25 |
|
Unregistered

|
Jeszce jedna uwaga - nie za bardzo wiem czy tu powinna się znaleźć, ale może trochę osób ją przeczyta - Mam w domu prawie pięciolatka i ostrzegam wszystkie ciocie przed zbyt dziecinnym traktowaniem takich dzieci, tzn. pięciolatek potrafi już gdy sie bardzo interesuje odróżniać np. typy samolotów, pająków, samochodów, dinozaurów i czasami wie więcej na ten temat niż niejedna z nas. A może to zależy od dziecka? Tylko dziecko dostając kołderkę za dziecinną szybko z niej wyrośnie i potem już siedmio, ośmiolatek będzie sie wstydził pod taką dziecinną kołderką spać czy zabrać ją ze sobą do szpitala... To były znów tylko luźne uwagi - nie koniecznie na temat tej konkretnej kołderki - tak sobie myślałam i postanowiłam się podzielić tematem, bo przecież nie każdy musi mieć dzieci...
|
|
|
wiedźma |
|
Unregistered

|
Stello- dlatego smoki są wynikiem ludzkiej wyboraźni  a moja wybraźnia w tej kwestii jest dość zbieżna- smok- dinozaur. Ale skoro tak nie może być, więc zmienie wzór. Problem jest jedynie w tym, że przejrzałam wszystkei forumowe linki i nie ma tam dinozaura, który zmieściłby się na 15x15cm, ani nie składałby się z miliona kolorów a do tego był naturalny... Więc gdyby ktoś miał taki wzor, to bardzo poproszę. Dinozaur musi być malutki, bo zmieścić musi się jeszcze imię.
|
|
|
wiedźma |
|
Unregistered

|
Dziękuje Ola Agamaga25 możesz zapytać synka, czy woli smoka, takie dinozaury jak pokazała Ola, czy fioletowego, zabawnego dinozaura?  Może być jeszcze pomarańczowy dinozaur śpiewający- wzór znalazłam, zdjęcie w kołderkowych wzorach.
|
|
|
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:
Śledź ten temat
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś odpowie w tym temacie podczas twojej nieobecności.
Subskrybuj to forum
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś utworzy nowy temat w tym forum podczas twojej nieobecności.
Pobierz / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innych formatach, lub pokaż wersję dostosowaną do wydruku.
[ Script Execution time: 0.0484 ] [ 11 queries used ] [ GZIP Włączone ]
|
|
|
|