Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(5) [1] 2 3 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Zapisy na zapasy wiosenne, uzupełniamy szafę u Eny!
monia123
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

Drogie Ciocie i Wujkowie,
czas na uzupełnienie naszych zapasów. Ena przejęła niedawno od Tesi (dla której wielkie podziękowania za kawał dobrej roboty brawa1.gif ) kierownictwo nad kwadracikami. Zrobiła przy okazji wielkie przeglądanie - każdy kwadrat został zmierzony, dokładnie obejrzany pod kątem zafarbowań i odłożony do odpowiedniej tematyki. Po tej wnikliwej analizie wiemy, jakich tematów brakuje.

Przypominam, że zapasy są bardzo ważne:
- po pierwsze gdy tfu tfu nawali poczta i kwadrat zaginie trzeba dodać coś z zapasów,
- po drugie czasem uda się zebrać komplet kwadratów na kołderkę z samych tylko zapasów i można szybciej zacząć szyć i dać prezent choremu maluszkowi,
- po trzecie czasem potrzeba kołderki ekspresowej (dla bardzo poważnie chorych dzieci), a wśród kołderek zapasowych akurat nie ma odpowiedniej tematyki - wtedy szybko z zapasów kombinuje się komplet i gotowe -można szyć,
- i wreszcie po czwarte - powstają kołderki zapasowe oraz podusie dla rodzeństwa, które są szyte właśnie z zapasów.

Wzorem ubiegłych lat podajemy tematykę najbardziej popularną i tworzymy listę deklaracji wykonania zapasów. Dzięki temu uda się, mamy nadzieję, uzupełnić trochę braki w szafie Eny i spokojnie będzie można planować kołderki z wyprzedzeniem. Dodam jeszcze, że osoby wyszywające zapasy z tych tematów mogą śmiało liczyć na szybkie wykorzystanie ich kwadratu. Kwadraty o bardzo nietypowej tematyce nieraz muszą czekać dłużej.
Tematy:

Zwierzęta dla małych dzieci -kotki, pieski, króliczki, koniki, kaczuszki itp
1. magdalenka (Magda P) x3
2. uminka (Ula Sieradz) x1
3. Blaszka (B.Blaszka) x2
4. Jadwiga Kulik x4
5. mila (Mila P-ce) x1
6. ada93 (Ada Olsztyn) x1
Zwierzęta dla młodzieży (realistyczne, nie bajkowe) - tygrysy, konie, psy, ptaki itp
1. cebulka (Ulka Wa-wa) x2
2. kinga (Kinga Jędrzejów) x2
Pojazdy dla maluchów - mogą być kolorowe i bajkowe, chłopcy szczególnie proszą o wozy strażackie, policyjne, ciężarówki, traktory
1. Elunia (Ela Bytom)
2. Justa35 (Justa35 Kraków) x1
3. grazka (GR Pisanica) x1
4. Ania Torz x1
Pojazdy dla młodzieży, sport, komputery - "wypasione" samochody, motory, wyścigówki (realistyczne, nie bajkowe)
1. uminka (Ula Sieradz) x1
Misie
1. marzena (MJ) x1
2. kinga (Kinga Jędrzejów) x2
3. Ania Torz x1
Bajki dla maluchów - Pszczółka Maja, Muminki, Smerfy, program Domisie itp.
1. Elunia (Ela Bytom)
2. Aliter (Ania Ł.) x1
3. Edzia Żory x1
4. magia x1
Bajki dla chłopców - Bob Budowniczy, Spiderman, Superman, Batman, Scooby Doo itp.
Bajki dla dziewcząt - Księżniczki Disneya, Witch, Winx, Odlotowe Agentki itp.
1. Dora (Dorota) x1
2. wiedźma x 5
3. uminka (Ula Sieradz) x3
Kubuś i Przyjaciele (Puchatek, Kłapouchy, Tygrysek, Prosiaczek, Królik, Sowa, Kangurzyca i Maleństwo, Hefalumpy, Krzyś i Tosia)
1. Ania B. x1
2. brzydula13 x1
3. MagdaC Warszawa x3
3. kinga (Kinga Jędrzejów) x1
4. Ania Torz x2
5. Ania (Ania Kłodzko)
Wzory dla starszych dziewcząt - sugestie tutaj
1. monia123 (Monia Kraków) x 2
2. Aliter (Ania Ł.) x1
3. cebulka (Ulka Wa-wa) x1

Zapisy kierujemy na adres zapisy@list.pl podając login z forum, sposób podpisania na kwadracie i tematykę. Nie trzeba załączać wzorów, bowiem motywy mogą się powtarzać. Jeśli kwadrat ma trafić na kołderkę, powinien być nie mniejszy niż 25cm, w przeciwnym razie trafi na poduszkę.
Haftujemy na bawełnianych tkaninach, używając mulin które nie farbują. Wzorki umieszczamy na środku kwadratu.

Termin nadsyłania kwadratów - 15 kwietnia 2008r.
PM
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Melduję, że właśnie wysłałam zgłoszenie na Kubusia Puchatka! melduj.gif
Carol270
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

A ja straciłam parę do wyszywania zapasów - w akcji letniej wyszyłam 3 i tylko jeden został gdzieś wykorzystany;-(
PMEmail PosterAOL
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Carol, bo bardzo możliwe, że Twoje kwadraty znalazły się na kołderkach zapasowych, ktore jeszcze nie trafiły do dzieci a tym samym nie ukazały się w galerii kołderek. W każdym razie na pewno nie zginęły. cmokacz.gif
Carol270
Quote Post

nie do opanowania

Cały czas siedzą w galerii w zapasach... Tylko jeden odkryłam w tajnej galerii...;-) Wiem, ze nie zginęły...
PMEmail PosterAOL
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Carol - troche nie bardzo rozumiem Twoj komantarz nie_powiem.gif

Na pewno nie jest tak, ze Twoj kwadracik jest specjalnie przetrzymywany.
Bardzo wiele zalezy od tego co jest na kwadraciku, czesc kwadratow trzymamy jako zelazna rezerwe. Bardzo duzo kolderek jest w tej chwili szytych jako kolderki zapasowe.

Jesli masz jakies zastrzezenia, to po prostu powiedz o tym otwartym tekstem, moze jest cos o czym powinnysmy wiedziec, cos z czego sobie nie zdajemy sprawy i im szybciej to wyjasnimy, tym bedzie lepiej. Nie ma sensu kisic czegos w sobie i potem miec zal. Ena niedawno przejela opieke nad kwadracikami, wszystko sobie "po swojemu" organizuje i moze warto przy tej okazji pomowic o jakis sprawach, ktore wg Was nie wygladaja tak jak powinny.
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Carol - przejrzałam galerie i z Twoich kwadracikow w zapasach jest kwadracik ze swinka. Ksiezniczka jest na poduszeczce TUTAJ

choc kwadracik dalej siedzi w zapasach i dodatkowo jest w galerii z kolderka i z poduszeczka. Przy kwadraciku jest informacje, ze Pierzasta dohaftowala imie do tego kwadracika

Moze problem ze swinka jest taki, ze nie mielismy jeszcze dzieciaczka, ktory chcialby miec swinke na kolderce, czyli z 3 zapasow, 2 zostaly juz wykorzystane i tylko swinka czeka na swoja szanse

Co do zapasow w zapasowej galerii, to trudno nam jest ja aktualizowac na biezaco, bo brakuje na to niestety czasu nie_powiem.gif
PMEmail Poster
Carol270
Quote Post

nie do opanowania

No dobra, odszczekuję 0029.gif

Jakoś nie rozpoznałam tej księżniczki i sugerowałam się tym, co siedzi w zapasach w galerii...

I nie sugeruję, ze są przetrzymywane moje kwadraciki, nie o to chodziło, po prostu osobiście lubie widzieć szybciej efekt mojego dłubania...

Ale i tak przepraszam za mój komentarz. To chyba efekt dzisiejszego złego dnia rencia.gif Wybaczcie... nie_powiem.gif
PMEmail PosterAOL
ewe36
Quote Post

nie do opanowania

A ja pierwszy raz wyszywam zapisowe kwadraciki i odczuwam jakiś rodzaj presji czasowej heheheh, że jakbym nie zdążyła albo co icon_mrgreen.gif chyba wolę zapasowe wyszywać. Zobaczymy jak skończę, ale mam wrażenie , że po wyxxxxx hurtem 6 sztuk kwadratów z pojazdami raczej przerzucę się na księżniczki i postacie dziewczęce lezeikwicze.gif
PMEmail PosterAOL
eva
Quote Post

nie do opanowania

Carola - nikt sie nie obrazil, najwazniejsze, ze wszystko sie wyjasnilo abbra.gif
PMEmail Poster
monia123
Quote Post

nie do opanowania

ewe36 - ja też wolę zapasy, dłubię sobie w wolnym czasie, nie ma takiej presji. A to, że trzeba czekać to nic, potem wielka niespodzianka jak np za pół roku dziecko dostaje zapasową kołderkę, patrzę, a tam mój haft! wub.gif Już zapisałam się na zapasiki

Carol, jeśli wolisz szybko widzieć efekty na kołderkach to zapisuj się na termin i gotowe - zapasy zostawmy takim osobom, które jak ja i ewe je lubią robić - dla każdego coś dobrego brawa1.gif
PM
magdalenka
Quote Post

Unregistered

Kazdy robi tak jak lubi i moze slonko.gif , wazny wynik koncowy - usmiech dziecka. slonko.gif
Grazia
Quote Post

wpadł po uszy

Ja też teraz xxx zapasowe kwadraty, nie zapisuję się , bo nie wiem ,czy zdążę wysłać je na czas( nie będzie mnie w kraju). xxx to co chcę i zawsze mam nadzieję, że zobaczę je na kołderkach lub na poduszce. Dla szyjących 0029.gif cmokacz.gif , bo zawsze podziwiam ich pracę, to co potrafią uszyć kwiatek.gif
PMEmail Poster
grazka
Quote Post

nie do opanowania

Dzięki Moniu za podpowiedź, jakich wzorów szukać, bo będą potrzebne. Obiecać nie mogę, bo też nie wiem , czy zdążę, ale się postaram między zapisowymi kwadracikami coś xxx Choc z jeden
PMEmail Poster
brzydula13
Quote Post

Unregistered

To i ja się zapiszę na zapasy - Kubusiowe. Na pewno wyhaftuję jeden - Tygryska, postaram się jeszcze drugi - Kubusia.
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (5) [1] 2 3 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.1653 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved