Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> kołderka dla Ani, nr 616, zwierzęta, pojazdy
monia123
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

Kolejną kolorową kołderkę od kołderkowych cioć dostanie niespełna dwuletnia Ania z zespołem Downa. W liście od jej rodziców czytamy: "Ania urodziła się z wadą genetyczną Zespół Downa i towarzyszącymi mu chorobami. W wieku 6 miesięcy miała operację serduszka (wspólny kanał przedsionkowo-komorowy). Ma również niedoczynność tarczycy. Ania jest pod opieką wielu specjalistów, gdyż przy zespole Downa mogą się jeszcze ujawnić inne problemy zdrowotne. Uczęszcza na zajęcia rehabilitacyjne do ośrodka "Pinokio" w Poniatowej.
Ania jest wesołą dziewczynką, bardzo lubi zwierzątka, zarówno domowe, jak
i dzikie, egzotyczne. Jej ulubioną książką jest "Zoo" Jana Brzechwy. Lubi
również różne pojazdy i naśladuje ich dźwięki. (...)"
Wiemy zatem, co wyszyć na kołderce, by sprawić radość małej Ani.
Ania ma troje rodzeństwa, które dostanie od nas poduszeczki-przytulanki. Najmłodsza z nich Martynka ma 14 lat, Piotrek ma 16 lat, a Ewelinka 18 lat.
W galerii można obejrzeć zapasy do tej kołderki i poduszki dla sióstr.
Temat: zwierzęta, pojazdy wydające dźwięki
1. kaczuszka Suzzy ze ślimakiem - AniaSa (AniaSa)
2. motylki - Anielka (Ania Kanie)
3. imię Ania - Karolina Jędrzejów
oraz kwadraciki zapasowe:
4. lew - Mariola Rybnik
5. lisek - Ula Tarnobrzeg
6. zebra - Karolina Gdańsk

Kwadrat na poduszkę dla brata
1. motyw dla 16latka -kk_karol (Karolina Konstancin)

Zapisy kierujemy na adres zapisy@list.pl podając login z forum, sposób podpisania na kwadracie i dokładny opis motywu, jaki zamierzamy wykonać (można załączyć zdjęcie lub link do zdjęcia).

Kwadraty powinny być nie mniejsze niż 25cm, wzór 10-20cm na środku kwadratu

Termin, do którego kwadraty powinny być w rękach Eny - 19 września 2008r.
PM
AniaSa
Quote Post

wpadł po uszy

Grupa: Aktywista

Ja się zapisałam na kaczuszką suzzy głaszcząca ślimaczka zabawa.gif
PMEmail PosterIntegrity Messenger IM
SYLW!@
Quote Post

wpadł po uszy

motyw dal 16-letniego chłopaka - może motor - są 2 w zapasach
PMEmail Poster
sylwia
Quote Post

wpadł po uszy

jeżeli jeszcze wolne to ja poproszę imię
PMEmail Poster
monia123
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

Sylw!@ zapewniam Cię, że jeśli byłaby dostępna odpowiednia poduszka dla 16latka, to by ją Cebulka przydzieliła. To co jest w galerii, zarówno, jeśli chodzi o poduszki zapasowe, kwadraciki zapasowe i karteczki, nie zawsze ze jest u cebulki albo Eny fizycznie. Czasem dziewczyny wysyłają zdjęcia do galerii, a poduszek/kwadracików/karteczek nie przysyłają od razu. Niektóre kwadraty są w szyciu, poduszki są poprawiane albo zwyczajnie są już przydzielone do konkretnego dziecka z innej kołderki. Galeria tez nie jest aktualizowana co dzień.

Jeśli ktoś chce wykonać kwadrat na poduszkę dla 16latka, to zapraszam.
PM
monika miszczuk
Quote Post

Monika Błonie

to do kompletu z lewkiem z zapasików dołożę żyrafę wub.gif

Załączony obrazek ( Kliknij miniaturę aby powiększyć )
Załączony obrazek
PMEmail Poster
SYLW!@
Quote Post

wpadł po uszy

Monia - jedną z nich sama szyłaś
PMEmail Poster
cebulka
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Sylwi@, jeśłi chodzi o poduszki zapasowe, czyli gotowe, to jest dokładnie tak jak napisała to wcześniej monia123 - zdjęcie poduszki, karteczki czy kwadracika zapasowego nie jest równoznaczne z jego pojawieniem się w szafie u mnie lub u eny. Niektóre poduszki, których zdjęcia możecie podziwiać w galerii, jeszcze do mnie nie dotarły. Niektóre wymagają "dopieszczenia" i pewnych poprawek, wtedy wracają do szyjącej. Ponieważ wszystkie mamy tak samo mało międzyczasu, na ponowne odesłanie poprawionych poduszek trzeba poczekać, czasem dłużej, czasem krócej. wub.gif
Jest jeszcze jedna sprawa, którą muszę brać pod uwagę, wybierając poduszki dla rodzeństwa do kołderek zapisowych: nie chcę oddawać ostatnich poduszek danego "typu", np. dla starszych chłopców, z konikami, pieskami czy innych, jeśłi nie mam pewności, kiedy mogę liczyć podobne z tej tematyki. Dzieje się tak dlatego że zdarzaja sie sytuacje, gdy wysyłam kołerkę zapasową - ekspresową dla dziecka, które ma starszych braci i na taką ewentualność muszę mieć jakiś nienaruszalny zapas. Całkiem niedawno wysyłałam dwie pilne kołderki i potrzebowałam 4 albo 5 poduszek dla straszych chłopców. I nie miałyśmy czasu na ogłaszanie zapisów czy choćby na uszycie poduszek.
Dziewczyny, rozumiem, że każda z nas chciałaby, zeby przygotowany przez nia kwadracik, poduszka czy karteczka jak najszybciej trafiła do dziecka i cieszyła jakiegoś młodego człowieka, po to to przeciez robimy wub.gif i pragnę Was zapewnic, że nie przetrzymuję celowo poduszek i stosuję zasadę, że poduszki dobierane są według czasu pojawienia się u mnie stosownie do wieku, płci i zainteresowań dziecka - czyli w pierszej kolejności sięgam po poduszki, które mam dłużej. W chwili, kiedy zostaną "odbudowane" chłopięce zapasy, te poduszki, które mam w tej chwili, trafią do swoich dzieci. wub.gif

mam nadzieję, ze te wyjaśnienia pomogą Sylwi i innym ciociom zrozumieć co dzieje się z przygotowanymi przez nie przytulankami

a waszystkie cioteczki, dzięki którym szafa moja czy eny nie swiecą pustkami, chciałam serdecznie wygnieść 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif

a teraz zmykam, bo strasznie sie rozpisałam u moni123 nie_powiem.gif
PMEmail Poster
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

a ja Wam dziewczyny zostawie kilka usciskow za te mrowcza prace 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif
PMEmail Poster
kk_karol
Quote Post

nie do opanowania

Zgłoszonko wysłane
PMEmail PosterUsers Website
ena
Quote Post

nie do opanowania

a waszystkie cioteczki, dzięki którym szafa moja czy eny nie swiecą pustkami, chciałam serdecznie wygnieść

pozwole sobie to zrobic sama od siebie icon_mrgreen.gif
08.gif 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif 08.gif

nie bede sie powtarzac, podobnie jak Cebulka i ja postepuje z kwadrcikami.

PMEmail PosterAOL
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0839 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved