|
Igorek też już dostał - 644
Pierzasta |
|
nie do opanowania

Grupa: Aktywista

|
|
|
|
MagdaK |
|
nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

|
W P.S. listu od Rodziców Igorka było to: P.S. Często jestem pytana o moje doświadczenia dotyczące wychowywania niepełnosprawnego dziecka – po to by pomóc ludziom nie mogącym przeżyć tego wyjątkowego doświadczenia w zrozumieniu go, by umożliwić im wyobrażenie sobie - jak to jest?
A jest tak...
Kiedy przygotowujesz się na przyjście dziecka jest to jak planowanie bajecznych wakacji we Włoszech. Kupujesz stertę przewodników i robisz cudowne plany. Koloseum. Dawid Michał Anioł. Weneckie gondole. Uczysz się paru użytecznych zwrotów po włosku – jest to bardzo ekscytujące.
Po miesiącach przygotowań i oczekiwań, ten dzień nareszcie nadchodzi. Pakujesz walizki i wyruszasz w drogę... Po kilku godzinach lotu twój samolot ląduje. Przychodzi stewardessa i mówi: „witamy w Holandii”.
“Holandia?!?” pytasz. “Jak to Holandia? ” Przecież miały być Włochy.
Powinienem być we Włoszech! Całe życie marzyłem o podróży do Włoch!
Niestety w planach lotów nastąpiła zmiana. Wylądowałaś w Holandii i tutaj musisz zostać.
Zauważ - nie zabrali cię do miejsca okropnego i odrażającego, pełnego zarazy, głodu i choroby. To po prostu inne miejsce.
Musisz więc wysiąść i kupić nowe przewodniki. Musisz nauczyć się całkiem nowego języka. I spotkasz całe mnóstwo ludzi których nie miałeś nigdy spotkać.
To po prostu inne miejsce. Jest rzadziej odwiedzane niż Włochy, mniej błyszczące, mniej „turystyczne.” Ale jeśli pobędziesz tam przez jakiś czas, kiedy już zaczerpniesz tchu i rozejrzysz się wokół - zauważysz, że Holandia - to wiatraki. Że Holandia - to tulipany. I że Holandia to Rembrandt.
Tyle że każdy kogo znasz, jest zaabsorbowany podróżą do Włoch, albo właśnie z niej wraca... I wszyscy oni przez cały czas opowiadają jak cudownie spędzili tam czas. A ty przez resztę swojego życia będziesz mówił sobie: „tak, to jest miejsce, gdzie i ja miałem jechać. To jest to, co i ja sobie zaplanowałem”.
I smutek temu towarzyszący nigdy, przenigdy nie minie... ponieważ utrata twoich marzeń znaczy dla ciebie bardzo wiele.
Ale jeśli spędzisz resztę życia użalając się nad sobą i nad tym, że nie pojechałeś do Włoch, nigdy nie będziesz przygotowany żeby odkryć wyjątkowe, bardzo specyficzne i cudowne rzeczy, które kryje w sobie właśnie Holandia.
Emily Pearl Kingsley Tłumaczenie: Agnieszka Matczykpiękne i mądre
|
|
|
eBeata |
|
nie do opanowania

|
|
|
|
AniaB. |
|
Unregistered

|
QUOTE (Pierzasta @ Oct 3 2008, 13:13) | lece zmiejszyc foty, mam nadzieje ze od AniB. i ewe36 po glowie nie dostane |
Za odwalanie czarnej roboty?  po chwili O, matko jedyna! tam tych fot jest więcej!
|
|
|
Stella |
|
nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

|
|
|
|
graga |
|
wpadł po uszy

|
|
|
|
uminka |
|
nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

|
|
|
|
AniaB. |
|
Unregistered

|
QUOTE (Pierzasta @ Oct 3 2008, 16:01) | Ania, toc wszystkie wstawilam |
 A, bo mi się przedtem tylko dwa pokazały. Pierzasta! A reportaż cudny!
|
|
|
agmazur |
|
nie do opanowania

|
|
|
|
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:
Śledź ten temat
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś odpowie w tym temacie podczas twojej nieobecności.
Subskrybuj to forum
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś utworzy nowy temat w tym forum podczas twojej nieobecności.
Pobierz / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innych formatach, lub pokaż wersję dostosowaną do wydruku.
[ Script Execution time: 0.0885 ] [ 11 queries used ] [ GZIP Włączone ]
|
|
|
|