Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(3) 1 [2] 3  ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Moje pierwsza kołderka - zapasowa, 830 Franuś
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Szyj, szyj Agamaga25 brawa1.gif
PMEmail PosterICQ
mila
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Aktywista

QUOTE (Jolcia @ Oct 16 2008, 15:51)
Szyj, szyj Agamaga25 brawa1.gif

a myślałam,że jak Jolcia przyjdzie to pikowanki Ci zada nie_powiem.gif
post-7-1087307038.gif

mnie tunie było szok1.gif
PMEmail PosterAOL
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

przyszlam wepchac swoje trzy grosze....
mogie?

a co mi tam, najwyzej mi Adamaga po lbie w Warszawie da szok1.gif
Aga, ja bym nie pozszywala z kawalkow tak duzego wzoru, skoro mialas mniejsze kawalki tego materialu na brzegu, mozna bylo dac w rogach jakies zywsze kamienie, albo pociachac go na kwadraty i powszywac miedzy nie paski innego materialu....

wiesz takie paczlorkowanie tej samej szmaty dla mnie nie bardzo jest....
lubisz mnie jeszcze?
[sie przymila i zwiewa] viaa2.gif
PMEmail Poster
Stella
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

A ja zobaczyłam w tej kołderce śliczne okienko z wesołymi mieszkańcami pewnego domku smile.gif

Aga dopracuj detale , jak podpowiada Pierzasta i będziesz miałą w dorobku nie tylko pierwszą, ale i śliczną kołderkę smile.gif
PMEmail Poster
majola
Quote Post

nie do opanowania

Wiem,że to co powiem nie będzie mile widziane ale...
Aga , kołderka jest owszem (wg mnie) ładna ale cholernie smutna.Czy byłaś kiedys w szpitalu?Ty jako dziecko albo u jakiegoś malucha?Chyba raczej nie.Uwierz mi, że dzieci tam łakną koloru, koloru i jeszcze raz koloru.Ta kolorystyka dla zdrowego ale napewno nie takiego maleństwa(6 kwadratów).Nie gniewaj się to nie krytyka tylko ja np nie przykryłabym swojego dziecka w szpitalu taka kołderką.Ona jest dokładnie w kolorach ścian jakie zapamiętałam ze swoich pobytów w szpitalu albo z czasów kiedy to mojemu synowi szpital był domem.
Dzieci a szczególnie te małe całkiem inaczej widzą kolory.Nawet całkiem zdrowe dziecko wybierze intensywniejszy kolor .To dorośli dla siebie wybierają takie przygaszone kolory, a chyba nie o to w tym naszym projekcie chodzi.
Napewno najpierw się zdenerwujesz moim gadaniem , ale jak ochłoniesz to napewno stwierdzisz ,że cos w tym jest.
Weż ją w takim stanie do Warszawy i na spokojnie będzie tyle głów więc może coś się wymyśli.
To forum nie dla mięczaków
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Agamaga - material jest odlotowy i gdybym go gdzies spotkala w sklepie, to bym natychmiast kupila, ale jest za powazny na kolderka dla malutkiego dziecka - a kolderki z 6 kwadratow dostaja wlasnie maluszki. Tak jak pisze majola - wez do Warszawy, sredek kolderki jest super, na pewno dobierzemy cos kolorowego-energetycznego na ramki dookola. Nie gniewaj sie abbra.gif abbra.gif abbra.gif

Nie wiem, czy Cie to pocieszy, ale Idunia tez szyje drugi raz kolderke, bo pierwsza wersja - mimo, ze uszyta z pieknych szmatek, nie pasowala dla maluszka.
PMEmail Poster
sasaya
Quote Post

wpadł po uszy

Bardzo udany debiut brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
Agamaga25
Quote Post

Unregistered

Ok - już pruję, ale z bolącym sercem, bo pocięłam swoją najlepszą szmatę z super wzorami, którą mogłam wykorzystać w całości - a Wam sie nie podoba. Kwadraty są bardzo kolorowe i nie chciałam ich przyćmić, np. czerwony materiałem, a żółtego ani zielonego nie mam i nie mogłam nigdzie kupić. Przywiozę pozszywany tylko środek a Wy będziecie kombinowały w Warszawie. sad.gif((
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

Aga, niech Ci nie bedzie smutno, naprawder cieżko dac choremu dziecku kolderkę z dorosla szmata, duzy wzor w ogole nie bardzo komponuje sie w kolderkach dla dzieci...
zobaczysz - sama wybierzesz jakas kolorowa usacka szmatke i Ci sie spodoba
abbra.gif abbra.gif abbra.gif
PMEmail Poster
idunia
Quote Post

Unregistered

wezmę na szycie hamerykańską szmatę w kubusiie puchatki wub.gif - pastelowa jest ale może się przyda - jest śliczna
Dani
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Agamaga-debiut zaliczylas na....................no powiedzmy 4 upssss.gif , ale jak poprawicz bedzie na pewno 6+ abbra.gif

srodek jest naprawde przeslodki, tylko ten brzeg senzasperanza.gif -taki smutny sad.gif . Nie gniewaj sie i posluchaj dziewczyn. Nastepna kolderka bedzie napewno juz bardziej kolorowa.

wub.gif wub.gif abbra.gif
PMEmail Poster
majola
Quote Post

nie do opanowania

Aga jednak się obrazony2.gif Trudno, nie kadziłam .Może za ostro powiedziałam , ale pokaż mi kogokolwiek z szyjących , które nie pruły kołderki.Ja na jedna mam wszystkie ze spotkania w Warszawie.Cały wierzch i to 12 kwadratów.Ja osobiście jej nie prułam ale dziewczyny , które mają do tego anielską cierpliwość(Terenia i Monika)Nie pruj wszystkiego bo szkoda- co kilka głów to nie jedna.
Popatrz na Idunię-dzielnie walczy i pruje.Nie wymiękaj bo to forum to nie dla mięczaków.Mam nadzieję ,że będziesz w Warszawie to można sobie paszczowo dużo wyjaśnić.
PMEmail Poster
ena
Quote Post

nie do opanowania

QUOTE (majola @ Oct 17 2008, 21:30)
ale pokaż mi kogokolwiek z szyjących , które nie pruły kołderki.

ja wciąz pruje bo nagminnie wszywam cosik do góry nogami upssss.gif

zawsze dwa razy sprawdzam, nie moze do mnie dotrzec ze trzeba sprawdzac trzy razy rencia.gif rencia.gif

a powinnam juz się naumiec bo przez lata w dzierganych swetrach nie udało mi się ani razu wszyc od razu poprawnie rękawów nie_powiem.gif
PMEmail PosterAOL
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

zaraz tu przydzie mistrzyni od wszywania na opak icon_mrgreen.gif Koroneczka, gdzie jestes????????????????? lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif lezeikwicze.gif
PMEmail Poster
Grażka
Quote Post

nie do opanowania

08.gif Witaj w klubie . abbra.gif Ja też prułam i to całe pikowanie . Pażyczyłam maszynę i chciałam szybko ją oddać . Więc jak siadłam do niej to ciupałam do upadłego .
Nie wiem dlaczego nie zajrzałam po spód wcześniej . Na spodzie udało mi się uszyć prawie spódnicę do kankana , tyle było marszczeń że na wspomnienie robi mi się słabo . Teraz się pilnuję i zaglądam co chwilę . Trzeba sie przyzwyczaić a właściwie przestwić myślenie . Przy kołderce dla Piotrusia czułam przez skórą , że też nie bardzo sie podoba ze względu na kolorystyke i stonowanie . Myślę , że przy każdej kolejnej coraz lepiej mi idzie komponowanie kolorów .
Acha . A najgorsze jest to że nie możesz wźąść nożyczek i pociachać wszystko na drobne strzępy tylko pruć delikatnie i przy dobrym świetle . wsciekly.gif
PMEmail Poster
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (3) 1 [2] 3  Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0902 ]   [ 12 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved