Piotr ma 12 lat. Ten dzielny chłopak przyszedł na świat z rozszczepem kręgosłupa i licznymi wadami towarzyszącymi. Piotrek wymaga pełnej opieki, jest dzieckiem leżącym. Więcej o Piotrze powie jego mama: "Chociaż jego stan jest bardzo ciężki jest wspaniałym, pogodnym i bardzo kochanym słoneczkiem." Piotruś jest miłośnikiem muzyki i książeczek. Podarujemy mu kołderkę-bajeczkę z motywami muzycznymi. Ukochana siostrzyczka Weronika otrzyma podusię-przytulankę, a brat Nikodem kołderkę. I jeszcze cytat z listu "Gratuluję Państwu tak wspaniałej akcji i dziękuję za wszystkie uśmiechy jakie udało się Paniom wywołać na twarzach naszych dzieci. Tak wiele dzieci udało się Państwu już uszczęśliwić tak niezwykłym prezentem- DZIKUJ i życzę wielu wspaniałych lat dalszej Państwa pomocy i dążenia do radości i uśmiechu naszych dzieci."
Ustaliłyśmy w głosowaniu, że tematem kołderki będzie piosenka "Do-Re-Mi".
Temat: piosenka "Do-Re-Mi", motywy muzyczne1. DO – jak śliczny domek z kart - Osia (Osia Szczecin)
2. RE – jak rechot w stawie żab - Mamak
3. MI – jak migdał albo miś - Polgara (AniaZosia Gliwice)
4. FA – jesteście fajni dziś - Zosia (Zosia Konin)
5. SOL – jak solone paluszki - nusia (Nusia Śrem)
6. LA – jak lala do poduszki - magia (Gosia Tomaszów Maz.)
7. SI – sikorek choćby sto - gosia (Gosia Biecz)
8. i wracamy już do DO. - tilda (Lena Oslo)
9. Wlazł kotek na płotek - kk_karol (Karolina Konstancin)
10. miś z instrumentem - gosia (Gosia Biecz)
11. trwa ustalanie wzoru - tilda (Lena Oslo)
12. imię Piotruś + gama - lilka (Lilka)
Wybór obrazka należy do wyszywającej, a w temacie
dyskusyjnym dziewczyny umieszczały podpowiedzi do niektórych nutek.
Zapisy kierujemy na adres
zapisy@list.pl podając:
- dokładny opis motywu, jaki zamierzamy wykonać (można załączyć zdjęcie lub link do zdjęcia)
- login z forum
- sposób podpisania na kwadracie
Kwadraty standardowo nie mniejsze niż 25cm, wzór 10-20cm na środku kwadratu.
Termin, do którego kwadraty mają się znaleźć w rękach Eny - 18 września 2009r.