Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

Reply to this topicStart new topicStart Poll

> uwaga Zielona Góra, Nowa Sól i okolice, impreza!!!, kołderka 798 Kubusia K.
Natka
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

Kochane cioteczki, moze ktoś chce sie odchamić ( choć wiem, ze nikt tu takich zabiegów oczywiście nie potrzebuje) hands81.gif
14 listopada (sobota) godzina 18 w w Kawaiarni Teatralnej przy Piłsudskiego 49 w Nowej Soli
koncert zespołu akordeonowego Ryszrda Żmijowskiego i Big Bandu dentego Mirosława Jędrzejewskiego i występ zespołu bluesowego Za Fcześnie Fstałem
licytacja obrazów i innych cennych przedmiotów
loteria fantowa
i pyszne ciasto domowe.
A to wszytsko po to by zebrać pieniądze na "ferrari" dla naszgo kołderkowego Kubusia. Kubuś powolutku wraca do zdrowia, ale jest zamknięty w czterech ścianach. Rodzice nie są w stanie sfinansować specjalistycznego wózka dla Kubusią, zeby móc wyjść z nim na spacer ze wszytskimi gadźetami bez których nie może funkcjonować.
trzeba zebrać prawie 8 tysięcy, bo tyle brakuje do kwoty potrzebnej na zakup wózka.
Ja ze względu na odległość nie będę mogła się odchamić ( ale nie wiem czy nawet abonametn we filharmonii i Teatrze Narodowym by mi pomógł, ale to inny temat), ale kto może i chce moze wesprzeć akcje na odległość :-)
Rodzice Kubusia to wspaniali ludzie którzy nie zatracili sie w rozpaczy tylko dzielnie walczą o rehabilitację i rozwoj synka, i mysle ze inicjatywa jest warta wsparcia. Moze jakies ciotki z okolicy bedą chciały sie rozerwaćw najbliższa sobote to zapraszam w imieniu rodziców naszego Kubusia.
http://www.kolderki.org/galeria/displayimage.php?pos=-13293
http://www.kolderki.org/kolderki/pages/dzieci/dz798.php

Załączony plik ( Liczba pobrań: 109 )
Załączony plik  Kubus1.pdf
PMEmail Poster
Natka
Quote Post

nie do opanowania

(nie umiem zamiescić dwoch rzeczy w jednym poscie, wiec tu wklejam fotkę) rencia.gif

Załączony obrazek ( Kliknij miniaturę aby powiększyć )
Załączony obrazek
PMEmail Poster
AniaB.
Quote Post

Unregistered

Wszystko fajnie, ale nie zamieszczamy takich apeli na forum, bo albo pozwolimy wszystkim, albo nikomu. Każde z naszych kołderkowych dzieci ma swoją ministronkę na stronie projektu i jeśli dane dziecko ma swoją własną www, to podajemy do niej link na tej ministronce. Nie zajmujemy się wszystkim. My zajmujemy się szyciem kołderek.
Natka
Quote Post

nie do opanowania

Wydawalo mi sie ze to nic zlego, ale widac wydawało mi sie.
A ze akcja jest jednorazowa (zbieranie na jedn cel, czyli dofinansowanie brakujacej czesci na kupno wozka) i raczej regionalna male spotkanie zorganizowane przez biblioteke w Nowej Soli, to myslalam ze ciotki z okolic moze mialy by ochote wyjsc w sobote na taki koncert. Ot, tyle.
Oswtatnio zadko zagladam tu na forum z przyczyn osobistych, i moze nie jestem na biezaco, i nie wiem co wypada, na co jest przyzwolenie na forum a na co nie, ale poczulam sie jak jakis akwizytor sprzedajacy krzyzowki z ktorych 4.99 zł idzie do akwizytora a grosz na dziecko.
Wiem ze nie zajmujemy sie wszytskim i zajmujemy sie szyciem kołderek, ja to wiem nie wiedziałam że zajmujemy sie jedynie i wyłącznie szyciem. Nie wiedziałam ze takie zamieszczenie informacji wprowadza tu zamęt i wprowadza jakaś nierówną "rywalizację" miedzy naszymi dzieciaczkami. Ale zrozumienie jakichkolwiek zxasad społecznych zawsze przychodziło mi z trudem
Z tego co pamiętam Ty Aniu jesteś z okolic Zielonej Góry, prawda? Ale skoro nie było informacji, to nie ma dywagacji kto skad i czy ma ochote pojść gdzieś.
przykro mi ze majac naprawde dobre intencja zostałam źle zrozumiana.
Pozdrawiam i przepraszam za naruszene zasad forum
Renata
PMEmail Poster
eva
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Natka, nie ma sensu nadinterpretowac tego co napisala Ania, bo chodzi tylko i wylacznie o to co napisala.

Troche inaczej wyglada sprawa z Twojej strony, bo jestes bardzo zaangazowana w te akcje, ale my musimy wziac pod uwage konsekwencje umieszczenia TWOJEGO jednego apelu, bo konsekwencje wlasnie bedziemy ponosic MY.

Jest on umieszczony w tej czesci forum, ktora jest dostepna dla kazdego. Co zrobimy wtedy kiedy kolejna osoba zglosi takli apel, a potem kolejna,i kolejna, i kolejna? Bardzo szybko rozejdzie sie wiesc, ze jest gdzies w sieci miejsce, gdzie mozna takie apele umieszczac. Ja sama jako rodzic stawalabym na glowie, zeby takie miejsca znajdywac i wykorzystywac.

W pewnym momencie - jak sprawy zajda za daleko -powiemy "bardzo prosze nie umieszczac takich apeli z takich to a takich powodow" No i wtedy pojawi sie uzasadniona pretensja "Dlaczego ja nie moge a inni wczesniej mogli".

Przerabialismy juz na tym forum tego typu sytuacje nie raz. I jedyne co mozna zrobic, to zareagowac od razu. Moze nie jest to mile, ale na pewno oszczedza nam pozniejszych skokow cisnienia i bycia posadzanym o faworyzowanie jednych a ignorowanie innych

Dokladnie tak samo zachowujemy sie w stosunku do e-maili z takimi prosbami. Grzecznie, ale zdecydowanie odmawiamy

Nawet jesli moze sie to wydawac bezduszne, to rygorystycznie trzymamy sie pewnych zasad. Tak tu po prostu jest i tak bedzie.

PS
Natka, ani mi ani Ani wcale nie jest milo pisac takie posty, bo serce mowi Ci kompletnie co innego, chcialabys uzdrowic wszystkie chore dzieci na swiecie, chcesz, zeby nigdy nie zabraklo pieniedzy ich na leczenie, zeby zawsze znalazl sie ktos chojny i szczodry, ktory pomoze.

Dla nas napisanie takich postow jest tak samo trudne jak dla Ciebie zaakceptowanie naszej decyzji. Nikt w tej sytuacji nie czuje sie dobrze
PMEmail Poster
Natka
Quote Post

nie do opanowania

To nie to ze ja sie obrazam na Anie czy na kogokowiel. Poprostu jak zwykle pełna dobrych intencji nie wiedziałam ze robie cos pod prad i taki zimny kupeł wody na łeb mna potrzasnął.
nie ma do nikogo zalu, i mam nadzieje ze i Wy sie nie obrazacie, bo zajk zwykle chciałam dobrze i wyszło jak zykle.....
cmokacz.gif
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0695 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved