|
870 - dla Hubercika
Jolcia |
|
nie do opanowania

Grupa: Admin

|
|
|
|
AniaB. |
|
Unregistered

|
Kocikowa, a czemu tak powiększasz tę kołderkę?
|
|
|
AniaB. |
|
Unregistered

|
No, dobrze, Zosiu, rozmiar w porządku, ale patrząc na tę kołderkę, ma się wrażenie, że brakło na nią kwadratów haftowanych i trzeba było sztukować kwadratami patchworkowymi. Bo wygląda, jak kołderka z 12 kwadratów. Możecie uznać, że się czepiam, ale ja tam wolę jasno określone zasady. Kołderki szyjemy z kwadratów haftowanych. Patchwork pełni w kołderkach funkcję służebną, że się tak wyrażę. I z doświadczeń z dziećmi, z którymi haftowałam i szyłam kołderki w szkole, wiem, że dla nich najważniejsze są właśnie kwadraciki haftowane. Patchwork dzieci zawsze odbierały globalnie. Czyli cała kołderka im się podobała, a szczegółową uwagę zawsze zwracały na kwadraciki. Haftowane. No i niech się Hubercik spotka z jakimś innym dzieckiem, również obdarowanym uśmiechową kołderką, to porownanie dla nich będzie proste - ty masz kołderkę z samych haftownych kwadratów, a ja nie. I nie będzie dla nich ważne, że ilość kwadratów jest adekwatna do wieku. I nie zabijcie mnie za szukanie dziury w całym. Pesymiści tak już mają. To jest silniejsze ode mnie.
|
|
|
Pierzasta |
|
nie do opanowania

Grupa: Aktywista

|
tez uwazam, ze bez roznycy czy szmatki patchworkowe biegna dokola kwadracikow czy tez stanowia bloki miedzy nimi, kazda z nas ma prawo miec inne zdanie  Kocikowa - dobrze jest, a jak mnie ciutke lubisz to sprobowac mozesz nieco inaczej ulozyc hafty, tak symetryczniej - ulozylas je w rzedach 2,1,1,2, probowalas ulozyc 2,1,2,1? Wtedy kolderka bedzie bardziej harmonijna i uporzadkowana... ale to tylko moje osobiste zdanie. Calos i tak wyglada bardzo ladnie i kolorowo
|
|
|
0 użytkownik(ów) czyta ten temat (0 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:
Śledź ten temat
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś odpowie w tym temacie podczas twojej nieobecności.
Subskrybuj to forum
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś utworzy nowy temat w tym forum podczas twojej nieobecności.
Pobierz / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innych formatach, lub pokaż wersję dostosowaną do wydruku.
[ Script Execution time: 0.0912 ] [ 11 queries used ] [ GZIP Włączone ]
|
|
|
|