Znalazłam takie opisy kolorów i działania na organizm
niebieskiTen kolor działa przeciwzapalnie, ma właściwości znieczulające. Łagodzi wzburzone myśli i uczucia, łagodzi system nerwowy, uspokaja i wpływa na głęboki sen. Wnosi radość i spokój. Pomaga przy leczeniu chorób gardła, chrypki , gorączki, szkarlatyny, epilepsji, prostacie, reumatyzmie, biegunce oraz pomaga przy ząbkowaniu u dzieci
czerwonyTen kolor poprawia przemianę materii, wzmacnia działalność hormonów, podnosi ciśnienie krwi, leczy depresję. Czerwony powoduje rozkurcz tych komórek które zostały „zamrożone” np. pod wpływem koloru niebieskiego. Dlatego kolor czerwony stosuje się przede wszystkim tam, gdzie zachodzi potrzeba rozgrzania, zwiększenia energii. Ten kolor wzmaga również produkcje czerwonych ciałek krwi, oraz podnosi seksualność, szczególnie u mężczyzn.
Kolor ten leczy epilepsje, żółtaczkę, nadmierne wychudzenie ciała, niedowład członków, reumatyzm, szkarlatynę, liszaje, łysienie, odrę, choroby żołądka, wysypkę i brak apetytu
Więc chyba w miarę dobrze wybrałam kolory

tylko, że wiecie, co za dużo może byc nie zdrowo pomyślę jeszcze nad pleckami chociaż nie mam w domu nic stosownego bo tylko szmtkę z : scooby doo, piraci, piłkarze i dla dziewczynek cos tam