Kołderka jest już w galeriiMogę teraz powiedzieć, że musi się liczyć, bo prułam! Prułam dwa razy

Prułam tak mniej więcej połwę pikowania. Paski, krateczki wcale nie są łatwym wzorem do szycia. A plecki z paseczków to już...

...przegięcie
Osia podarowała mi szmatę na spód. Dzięki Ola

Śliczne, cienkie, pastelowe paseczki. No i... zacięłam się na tym

Po spięciu kanapki wszystko było dobrze. Paseczki szły ładnie, równolegle do brzegu. Po wypikowaniu haftów jeszcze było ok.Ale jak zaczęłam pikować po szwach...

...tu krzywo, tam za bardzo naciągnięte... Nie podobało mi się. Sprułam. Zrobiłam kanapkę od nowa zwracając uwagę by te paski na pleckach równo ułożyć. Znowu zaczęłam pikować. Wzorek w kwadracie i po szwach. Użyłam teraz stopki z górnym transportem. Jak Wy pikujecie z użyciem tej stopki!? Jak!? Jakoś mi się nie podobało. Zupełnie nie podobało mi się pikowanie po szwach z użyciem tej stopki. Za sztywno to jakoś wychodziło...
Sprułam raz jeszcze i... zrobiłam raz jeszcze kanpakę. Wypikowałam kołderkę stopką do pikowania "z ręki", po obwodzie wzorków na kwadratach, po szwach i po jodełce. Teraz jestem z siebie i swojej pracy zadowolona
I to jest koniec historii szycia kołderki dla Patryka
No cóż... całe życie człowiek uczy