Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(5) 1 [2] 3 4 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> pierwsza, samodzielna, zapasowa, sama chciałam - a takiego mam stracha
vairatka
Quote Post

wpadł po uszy

Grupa: Aktywista

Gratuluję odwagi!!!! Będzie piękna, ciepła i kolorowa kołderka smile.gif
I ja bym chciała, ale za bardzo się boję... póki co ;) Mooooże kiedyś smile.gif Na razie podziwiam wszystkie szyjące kołderki ciocie smile.gif 08.gif
PMEmail PosterUsers Website
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Najpierw moje dwa uszate "przeszkadzacze - pomocnicy" wub.gif

user posted image

A teraz gotowy wierzch kołderki - przed zrobieniem kanapki chciałabym aby któraś z miłych cioteczek ewentualnie zwróciła uwagę, czy coś należy poprawić, starałam się strasznie i czekam na konstruktywną i ocenę i krytykę - póki jeszcze nie ma ociepliny i spodu i pikowanek smile.gif zawsze łatwiej będzie mi spruć. Jak na razie wymiary kołderki to 89 x 122 cm. I jak zwykle wstawiam dwa zdjęcia robione z dołu i z góry kołderki, bo zawsze mi to dziwnie wychodzi senzasperanza.gif

user posted image

user posted image

PMEmail Poster
jadwisia49
Quote Post

nie do opanowania

Kołderka jest , śliczna , równiutko uszyta , dla mnie super. Ja nigdy nie szyłam , wiec moja ocena niewiele znaczy. hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif
PMEmail Poster
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

Przepiękna!!!!! brawa1.gif Nic nie zmieniać, nic nie dodawać,nic nie ujmować- ocieplinka,spodzik i finito cmokacz.gif
PMEmail Poster
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

Kangurko, jest super smile.gif tylko ladnie wypikuj icon_mrgreen.gif i cudnie lamoweczke przyszyj icon_mrgreen.gif i niteczki pozakanczaj pieczołowicie wiaząc i chowajac icon_mrgreen.gif
brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
medardka
Quote Post

wpadł po uszy

hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif
PMEmail PosterIntegrity Messenger IM
Carol270
Quote Post

nie do opanowania

Na łatwiznę nie poszlaś;-) Jest pięknie brawa1.gif

PMEmail PosterAOL
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Bardzo , bardzo dziękuję cmokacz.gif za miłe słowa. Przez to, że nie wiedziałam, że kołderka wyjdzie mi o tyle większa wychodzi na to, że jutro pora do sklepu się wybrać bo spód kołderki w blady żółty materiał w misie z pierwszych zdjęć okazał się za mały - ucięłam go na 1,2 m i wydekatyzowałam we wrzątku i ostało się go 1,17 m i trzeba mi iść i kupić coś równie ładnego. Mój błąd, ze ucięłam przed uszyciem bo pasek na 30 cm został - a tak by starczyło - ale jakieś doświadczenie już mam najpierw szyć potem ciąć na zapas hands81.gif Może uda się dostać coś czerwonego bo ładnie by to wykończyło kołderkę - no nic i tak czekam na stopkę do quiltingu do mojego brothera wiec jutro coś kupię i wypiorę i akurat powinna dojść stopka do maszyny. Wiem, ze kiedyś naczytałam się sposobów pikowania przez chowanie ząbków, ale za chiny ludowe nie pamiętam co i jak robiłam bo pikować wypikowałam kilka rzeczy - no nic sklerozę mam.
Bardzo jeszcze raz dziękuję za miłe komentarze - bardzo jest to pomocne, szczególnie jak ręce drżą aby dociąć kwadraciki - bo człowiek się boi aby nie zmarnować pracy haftujących koleżanek, a przy pierwszej kołderce - takiej neutralnej, czyli i dla chłopca i dla dziewczynki, ciut trudno jest dobrać i kolorystykę i miejsce na szyld - miałam wytyczne, naczytałam się i różnych dyskusji na tematy wielkości, szerokości, kolorystyki i projektów i mi się ta kołderka rozrosła - chciałabym powiedzieć, że bez mojej wiedzy - ale bez przesady - przecież widziałam co i jak, ale wiedzieć a robić coś w końcu to już inna historia - mam nadzieję, ze tak jak pisały wyżej mi dziewczyny i miejsce na szyld jest odpowiednio duże i ładnie się komponuje- strasznie przeżywam tą kołderkę bo to moje pierwsze samodzielne dzieło i tak bardzo mi zależy aby się spodobała.

PMEmail Poster
Jola 3288
Quote Post

nie do opanowania

abbra.gif abbra.gif super hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif
PMEmail Poster
Henia
Quote Post

nie do opanowania

Kangurko kołderka jest przepiękna brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail PosterUsers Website
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

pierwsze samodzielne dzieło i tak bardzo mi zależy aby się spodobała.
no i... się podoba brawa1.gif Kangurko cmokacz.gif
PMEmail PosterICQ
ena
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

tak, tak spodobało sie. brawa1.gif brawa1.gif

Dzienie sobie Kangurko poradziłasz wierzchem, reszta choc moze troszke trudniejsza tez pójdzie ci migusiem i bez poprawek. Zobaczysz wszystko bedzie ok smile.gif
PMEmail PosterAOL
mila
Quote Post

nie do opanowania

Śliczna kołderka Kangurko! i mówiłam, że zapowiada się w ciepłych kolorach... ?
Kolorki są tak cudnie dobrane, że aż chce sę przytulic do tej kołderki!
brawo brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail PosterAOL
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Bardzo dziękuje.
Materiał na spód kołderki kupiłam bardzo ładny więc kołderka będzie kanapkowana już w tym tygodniu, ale zła jestem bo zamówiłam stopkę 15 sierpnia miała być dostarczona w 2, 3 dni i nagle sobie sklep na stronie jak do nich zadzwoniłam wypisał informację, ze są urlopy i będą wysyłać zamówienia po 25 sierpnia lub nawet po 28 - coś mnie trafia bo pani powiedziała, ze moje zamówienie zostało wysłane w czwartek priorytetem - ale numeru wysyłki mi nie poda, najpierw powiedziała, ze nie ma takiego zamówienia - bo nie było - dzisiaj jest wtorek - stopki nadal brak, awiza brak, śladu w moim profilu w sklepie wysyłki brak - czarna dziura. senzasperanza.gif
PMEmail Poster
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

spoko, najpierw pikuje sie po szwach normalna stopka smile.gif a kwadraciki i ewentualne esyfloresy pikujemy stopka do pikowania wiec na pewno przesylka dotrze do Ciebie na czas smile.gif
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (5) 1 [2] 3 4 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.0452 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved