Ostatnia Wiadomość - nie widoczny
Nie masz dostępu do oglądania Hyde Parku.

(5) [1] 2 3 ... Ostatnia » ( Idź do pierwszego nieczytanego posta ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> pierwsza, samodzielna, zapasowa, sama chciałam - a takiego mam stracha
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Grupa: Aktywista

Dawno, dawno temu się tu zarejestrowałam, nawet coś tam uszyłam i pomagałam szyć i później zostałam wręcz zmuszona do wykasowania pewnych moich tematów na forum - za co bardzo przepraszam cmokacz.gif - wiem, że późno i dawno temu to było - ale za długo by tłumaczyć co się z głupoty robi i co później trzeba zrobić.
Wracając do tematu po 4 przeprowadzkach i kilku remontach znowu mam czas na szycie i cieszę się z tego strasznie. hurra1.gif
Postanowiłam wziąć byka za rogi i zgłosić się do uszycia kołderki i oto dostałam 6 cudnych kwadracików. Odebrałam je w piątek z poczty i dwa dni myślałam jak by to uszyć ta moją kołderkę. Pierwszy pomysł był najlepszy ale po ogólnym zmierzeniu wyszło mi że ta kołderka będzie miała 95 cm na 135 - wiec dużo za duża. Kolejny pomysł był ciut mniejszy czyli 83 na 125 - ale i tak za duża by była ta moja twórczość, wiec powstał 3 pomysł z braku miejsca na zbytnie ekscesy kołderka się zapowiada przynajmniej kolorowo.

Cudne kwadraciki

user posted image

dobór materiałów

user posted image

Pierwsze koty za ploty

user posted image

user posted image

ciąg dalszy nastąpi
PMEmail Poster
mila
Quote Post

nie do opanowania

nooo zapowiada się ciepła kołderka...
czekamy na ciąg dalszy wub.gif abbra.gif
PMEmail PosterAOL
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Admin

Kangurka 08.gif śmiało by.gif do przodu rolleyes.gif
PMEmail PosterICQ
ena
Quote Post

nie do opanowania

wzystko takie równusie, rozprasowane i kolorowe

brawo Kangurko brawa1.gif
PMEmail PosterAOL
Grażka1500
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: GEDOM

Smerfnie i Kubusiowo się zapowiada i jak jeszcze kapitan Donald będzie pilnował szycia, a w tle usłyszymy mruczenie kotka, to weźmiesz byka za rogi, i raz dwa machniesz superowa kołderkę hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif 08.gif
PMEmail Poster
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Tak, szycia pilnują dwa puchate uszate - kota niet. Bardzo dziękuje za wiarę w moje umiejętności - jak mi ręce drżały jak w delirce jakieś jak miałam ciąć na równo wszystkie kwadraciki - straszne przeżycie.
Co do szycia czy ktoś decyzyjny jest mi w stanie chociaż na pm dać znać, czy muszę wierzch pruć 3 raz bo mi się ta kołderka w oczach rozrasta?hands81.gif Po okrojeniu czego się dało łącznie z lamówka i szyldem wychodzi dużo za długa - co robić? Czy może mieć kołderka 83 x 122 ? Taki ładny szyld mi wychodzi - ach tak wszystko zmniejszałam a tak chciałam aby kwadraciki zostały jak największe a teraz to się mści bo jakby każdy miał nie te 24 a 20 cm to prawie bym się zmieściła a tak cóż czuje że przyjdzie mi pruć senzasperanza.gif . Bardzo ładnie proszę jakoś cioteczkę kołderkową, która może podjąć taka decyzję aby się wypowiedziała?
Poniżej 2/3 wierzchu kołderki jeszcze bez szyldu, boków i lamówki - bo na razie myślę i czekam czy ta wielkość jest dopuszczalna czy jednak pruć i ciąć?

user posted image

user posted image

Żaden ze mnie fotograf wiec są dwa zdjęcia bo jakoś krzywo mi wychodzą - kołderkę mierzyłam jest równa co do milimetra - a wychodzi na zdjęciu jakaś pokręcona senzasperanza.gif
PMEmail Poster
gosia
Quote Post

nie do opanowania

Wychodzi super delikatna kołderka brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
Jolcia
Quote Post

nie do opanowania

Kangurko poczytaj ten wątek

PMEmail PosterICQ
Pierzasta
Quote Post

nie do opanowania

napisalam Kangurce, że kolderka moze zostac taka dluga, ale musi ja poszerezyc do 90 cm, zeby byla proporcjonalna, ponizej zamieszczam uzasadnienie smile.gif

- pamietam jak wielkim stresem jest szycie pierwszej kolderki, duzo latwiej jest jak ktos bezposrednio prowadzi za raczke i dodaje otuchy, Kangurka takiej osoby obok siebie nie ma, wiec musi sobie poradzic sama smile.gif z nasza internetowa pomoca
- szycie kolderki, nawet tej pierwszej powinno byc przyjemnoscia, a nie katorga prucia (nie mowie tutaj o sytuacjach, gdzie kolderka jest po prostu uszyta zle i niechlujnie) i dlatego uszycie wiekszej kolderki nie bedzie w tym wypadku zadnym przestepstwem
- kwadraciki wybrane do kolderki moga spokojnie powedrowac do potrzebujacego 3-letniego dziecka - dla takiego dziecka rozmiar 90 na 122 bedzie ok

Kangurko dzielna jestes - pieknie dobralas kolory i powstaje bardzo ladna kolderka brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Oj dziękuje, dziękuje bardzo, bardzo hurra1.gif hurra1.gif hurra1.gif
PMEmail Poster
ena
Quote Post

nie do opanowania

jestem tego samego zdania co Pierzasta smile.gif

a do tego wkomponowanie miejsca na szyld do kołderki zapasowej by sie to wszystko ładnie składało a nie było od czapy mocno utrudnia trzymanie sie rozmiarów icon_mrgreen.gif , szczególnie debiutantce wub.gif

Kangurko, czuje się juz zwolniona od odpisywania na pm-ka smile.gif
PMEmail PosterAOL
agmazur
Quote Post

nie do opanowania

wspaniale, wspaniale Ci wychodzi ten debiut hurra1.gif brawa1.gif cmokacz.gif no i jak zwykle można liczyćna nasze szefostwo icon_mrgreen.gif wub.gif 08.gif pamiętam też to drżenie rąk, oj pamiętam wub.gif
PMEmail PosterUsers WebsiteAOL
MagdaK
Quote Post

nie do opanowania

Grupa: Leon Zawodowiec

Wielkie brawa za odwagę brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif , wychodzi super cmokacz.gif , bądź twarda, później dasz radę i większym kołderkom icon_mrgreen.gif
PMEmail Poster
magia
Quote Post

nie do opanowania

Będzie piękna kołderka, w moich ulubionych kolorach... Brawo dla debiutantki!!! brawa1.gif brawa1.gif brawa1.gif
PMEmail Poster
kangurka77
Quote Post

wpadł po uszy

Nie zapomniałam - szyję nadal, ze względu na nagły ogrom szerokości mogę troszkę pofolgować, wiec szyję i wymyślam sobie boczki - duże boczki kołderki - i cieszę się jak dziecko, że chociaż na szerokości moje inspirację cząstkowo umieszczę - wiec szyje i myślę i w miedzy czasie chodzę do pracy i przyjmuje bardzo miłych gości.
PMEmail Poster
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:

Topic Options (5) [1] 2 3 ... Ostatnia » Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Script Execution time: 0.1333 ]   [ 11 queries used ]   [ GZIP Włączone ]

Kołderki istnieją od 16 marca 2004 roku, a w tym miejscu jesteśmy od sierpnia 2005 roku

copyright by Edek z Krainy Kredek

MKPortal M1.0 Š2003-2005 - All Rights Reserved