|
Kołderka dla Bohdanka z Kazachstanu, to wyjątkowa sytuacja .........
Stella |
|
nie do opanowania

Grupa: Użytkownik

|
Bardzo , bardzo przepraszam za temat w tym miejscu. Doprawdy ne wiem , gdzie umieścić post . Tak pomyślałąm że moze tutaj jest miejsce ? Nie będę brnęła w gadanie po próżnicy. Jeśli moge prosić , to zerknijcie tutaj : http://ww6.tvp.pl/1740,20070207456641.stronaOd wczoraj dręczy mnie myśł o tym , jak bardzo biedne są dzieci w Kazachstanie. Mama maleńkiego Bohdanka jest najwspanialszą mamą na świecie!!!! Podjęła sie tak heroicznej sprawy. Przeciez , dla kobiety z "tamtej" strony świata, to niezwykła decyzja. Bardziej na miejscu , byłoby powiedzieć: n a j p r aw dz i w sz a decyzja matki. Ale same, wiecie , ze tych najprawdziwszych decyzji w naszy " nowoczesnym" świecie jest bardzo mało. Tym bardziej Alessa Kazancewa jest cudowna mamą!! Mama Bohdanka przebyła tysiace kilometrów! Zaciągnęła dług , który będzie spłacała do śmierci . W Polsce Doc. Marek Wites z Górnoślaskiego Centrum Dziecka i Matki w Katowicach już zajął sie maluszkiem. Wczoraj w TV widziałam tego niezwykłego człowieka. Dzisiaj w "Faktach" powiedziano ,że chłopczyk jet po zabiegu Będą jeszcze dni pooperacyjne i przygotowania do kolejnej operacji. Prosze mi wybaczyć, ale uprzejmie proszę o kołderkę dla Bohdanka. Czy nie uważacie, że to jest włąśnie moment na podarowanie tzw."nadzwyczajnej kołderki zapasowej"? Bardzo , bardzo proszę o rozważenei pile mojej prośby . Ps.Tak na marginesie: Czy ktoś moze coś wiecej wie o mamie chłopca? W kilku słowach dla dziennikarza , pani Alessa mówiła po polsku! Czyżby to nasza rodaczka z dalekiego Kazachstanu ???
|
|
|
Stella |
|
nie do opanowania

|
QUOTE (lilka @ Feb 7 2007, 22:23) | Eler Mysle, ze mozesz sprobowac znalezc kotakt z mama Bohdanka i nie mam nic przeciwko pzekazaniu kolderki dla chlopca.
Mysle jednak tez, ze kolderka jest tu rzecza drugorzedna nie jestem do konca przekonana, czy istotna. Operacja chlopczyka kosztowala 15 tys. zlotych i potrzebne sa pieniadze na kolejna. Nie wydaje mi sie, ze nie mozemy tej kwoty uzbierac. Nie my tu na forum, tylko w ogole w Polsce. Problem jest naglosniony i mam nadzieje, ze te pieniadze sie znajda, moze ktos nawet pomoze splacic dlug. Bardzo bym chciala i tego zycze mamie Bohdanka. Wystarczy, by tysiac osob wplacilo po 15 zlotych |
QUOTE | Eler Mysle, ze mozesz sprobowac znalezc kotakt z mama Bohdanka i nie mam nic przeciwko pzekazaniu kolderki dla chlopca. |
Już znalazłam , hura!!! Wiem , gdzie można przekazać kołderkę dla Bohdanka!!! Tutaj jest wszystko wyjaśnione. Myślę,ze to najprostszy i raczej skuteczny sposób : http://katowice.naszemiasto.wp.pl/wydarzenia/696722.htmlNa dole tej strony jest podany kontakt do rodziców malucha
|
|
|
Malgosia P. |
|
Unregistered

|
Eler, to nie starczy, żeby zgłosić Twój zamiar w gazecie, i przekazać kołderkę dziennikarzom. W przypadku kołderki to Ty musisz skontaktować się z mamą dziecka i ona ma powiedzieć, czy chce kołderkę dla synka. Także przekazanie powinno odbyć się nie za pośrednictwem dziennikarzy, lecz albo przez wysłanie paczki na adres, gdzie mama mieszka (bo chłopiec pewnie w szpitalu), albo osobiście (być może Ty mogłabyś ją przekazać?). Dziennikarze nie wiedzą, jaki to jest szczególny dar serc, taka kołderka, i nie można od nich oczekiwać, żeby potraktowali ten dar w jakiś szczególny sposób. Wrzucą do tego samego worka co przesłane maskotki, książeczki, słodycze czy ubranka, i wręczą kiedyś tam, kiedy im będzie pasować. Dziecko i mama nawet się mogą nie dowiedzieć, że jest to przedmiot "magiczny".
Myślę, że nie będzie to z naszej strony, twórców takiego daru, żadna zarozumiałość ani chełpliwość, że chcemy, aby ten dar trafił do dziecka w taki sposób, jak do innych obdarowanych maluszków, nie przez pośrdników. Taka sytuacja miała już miejsce, i nawet nie wiemy, czy dziewczynki, które wtedy dostały tamte kołderki, zdawały sobie sprawę, że nie pochodzą one z pewnej fundacji; że przyjemnie byłoby także nam, nie tylko pani z fundacji, usłyszeć czy przeczytać słowo "dziękuję", a choćby - potwierdzenie, że kołderka dotarła na miejsce.
|
|
|
AniaB. |
|
Unregistered

|
Czy będę bardzo wredna, jeśli napiszę, że sprawa Bohdanka jest bardzo nagłośniona i chłopczyk dostaje (i pewnie jeszcze dostanie) bardzo dużo różnych prezentów i darów serca? A nasze kołderki mają być m.innymi znakiem dla rodziców chorych dzieci, że nie są oni sami. Rodziców, którzy często, gęsto mieszkają gdzieś w kącikach i mało kto o nich wiem, którzy borykają się z brakami podstawowych rzeczy dla swoich dzieci, którzy latam ciułają pieniądze na ich rehabilitacje itd.... Dla nich nasze kołderki są naprawdę darem. Darem oczekiwanym i cenionym. Nie znaczy to, że żałuję Bohdankowi kołdeki. Ale nic na siłę.
|
|
|
Stella |
|
nie do opanowania

|
 Kochane cioteczki i wujkowie z Kołderkowa. !!  Dzisiaj otrzymałam od dziennikarki z Dziennika Zachodniego ( Katowice) następujące wiadomości: Bohdanek ( http://ww6.tvp.pl/1740,20070207456641.strona)jest spodziewany w Polsce , dzisiaj, 25 czerwca późnym wieczorem . Chłopczyk wraca do Katowic po półrocznej nieobecności , by lekarz mógł zobaczyć , jak maleńki pacjent z Kazachstanu powraca do zdrowia? Po przejściu badan kontrolnych , jeśli wypadną pomyślnie- maluszek będzie jeszcze raz poddany operacji , która pozwoli mu wrócić do pełnego zdrowia.... Proponuję  w najbliższych dniach trzymać kciuki za tego niezwykłego chłopczyka i za jego dzielną mamę ..... Na Bohdanka czeka w Katowicach NIESPODZIANKA od kołderkowych cioć. W sumie niespodzianka czeka już od lutego 2007 roku. Wtedy nie zdążyliśmy przekazać prezentu uszytego przez naszą ciocię Enę z Krakowa !! Tym razem powinno sie udać!  Tyle dowiedziałam sie od pani redaktor z Katowic. Trzymajmy kciuki i czekajmy na dalsze wiadomości
|
|
|
eva |
|
nie do opanowania

Grupa: Admin

|
|
|
|
1 użytkownik(ów) czyta ten temat (1 gości i 0 ukrytych)
0 zarejestrowanych użytkowników:
Śledź ten temat
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś odpowie w tym temacie podczas twojej nieobecności.
Subskrybuj to forum
Otrzymuj powiadomienie e-mail'em jeśli ktoś utworzy nowy temat w tym forum podczas twojej nieobecności.
Pobierz / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innych formatach, lub pokaż wersję dostosowaną do wydruku.
[ Script Execution time: 0.1840 ] [ 11 queries used ] [ GZIP Włączone ]
|
|
|
|